Ielūkošanās jēgas dzīlēs • IR.lv

Ielūkošanās jēgas dzīlēs

Eseju krājums Rakstniecības laboratorija. Dienas Grāmata, 2023.
Agija Ābiķe-Kondrāte, Domuzīme

Žurnāls Domuzīme, 2023, nr. 4

Kalpošana vārdam un valodai starp materiālo un garīgo realitāti

Kopš pavasara lasītājus intriģē rakstniecības tēmai un procesiem veltīts 15 reflektīvu eseju kopkrājums Rakstniecības laboratorija, kurā atklāta mūsdienu latviešu prozistu teksta un dzīves izjūta. To sastādījusi rakstniece Inga Žolude, bet izdevusi redaktore un izdevēja Dace Sparāne-Freimane. 

Grāmata domāta tiem, kurus saista rakstniecības norise un teksta tapšanas mērķi, misija, apstākļi, jēga un nozīme, kuru dzīves realitātē pastāv vajadzība un interese reflektēt par literatūru un mākslu.

Krājumā daudzkārt pieminēts Krievijas noziedzīgais iebrukums Ukrainā 2022. gada 24. februārī, jo tā ir robežšķirtne, kas ietekmējusi arī rakstnieku domāšanu un darbu. Karš reiz beigsies fiziski, bet mentāli, morāli un apziņas līmenī tas ne tikai Ukrainā, bet arī Baltijā dažādās formās un traumu veidolā joprojām neizbēgami būs mūsu dzīves daļa — tā skar arī literatūras un mākslas uztveri, darbu tapšanu, motīvus, tematiku un mijiedarbi ar lasītāju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu