Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

DZEJA. JANA EGLE. LEDUS DEBESIS. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. Latvijas Literatūras gada balvas laureātes Janas Egles otrais dzejas krājums iezīmē būtisku posmu autores radošajā dzīvē un apkopo 20 gadu garumā tapušo dzeju. Tā ir dzeja ar maigumu, sparu un intīmu skatu iekšpus sevis un ārpusē — uz pasauli. Krājums iezīmē gan nopietnu briedumu, gan arī svaigu sajūtu vilinājumu. Apgāda cena 7,35 €.


EPOSS.
VĀLMĪKI. RĀMĀJANA. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. «Par sākotnējā eposa teksta autoru uzskata svētnieku Vālmīki. Daudzus gadus Indijas pētnieki analizēja gan divus tūkstošus Rāmājanas tekstu, kas pierakstīti uz palmu lapām, gan variantus dažādās Dienvidāzijas tautu valodās, līdz spēja vienoties par sanskrita dzejas tekstu kompilāciju, ko nosauca par Vālmīki Rāmājanas pamattekstu. Tas ir ņemts par pamatu pārstāstam latviešu valodā,» raksta teksta adaptētāja Sigma Ankrava. Apgāda cena 10,47 €.


VĒSTURE.
KAMĒR VĒL LAIKS. FOTOETNO­GRĀFIJAS SĀKUMS LATVIJĀ. IZDEVĒJS LATVIJAS NACIONĀLAIS VĒSTURES MUZEJS. Fotogrāfijas, kurās dokumentētas kultūras mantojuma liecības — lauku ainava ar zemnieku un zvejnieku sētu apbūvi, tīrumu, pļavu un dārzu izkārtojums, dažādu darbu paņēmieni un darbarīki, iedzīves priekšmeti, apģērbi, tradīcijas —, kā arī Latvijas novadiem raksturīgi iedzīvotāju antropoloģiskie tipi. Fotouzņēmumi aptver laiku no 19. gadsimta 60. gadiem līdz 1923. gadam. Grāmata nopērkama muzejā Brīvības ielā 32. Cena 13 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu