Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Polija un Baltijas valstis strādās, lai reģionā palielinātu NATO karavīru skaitu, pagājušajā nedēļā pēc tikšanās ar Latvijas Valsts prezidentu Egilu Levitu teica Polijas prezidents Andžejs Duda (attēlā). Abu valstu prezidenti apsprieda palīdzību Ukrainai un drošības stiprināšanu. Polijas prezidents atbalstīja Levita aicinājumu veidot īpašu tribunālu, lai sauktu pie atbildības kara noziedzniekus. 

Kamēr notiek karš Ukrainā, Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalība olimpiskajās spēlēs zem jebkāda karoga nav pieļaujama, paziņoja Latvijas Olimpiskā komiteja. Arī Latvijas sportistu un sporta nozares pārstāvju dalība starptautiskās sacensībās, kurās no dalības nav atstādināti Krievijas un Baltkrievijas sportisti, nav pieļaujama.

Nacionālā apvienība (NA) uzskata, ka Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) tikšanās ar Putinam pietuvināto miljardieri Pjotru Avenu pērn decembrī ir kļūda un nav atbalstāma, pirmdien teica NA pārstāvis Jurģis Klotiņš. Taču partija neplāno aicināt Helmani atstāt amatus pašvaldībā un partijā. Latvijas drošības iestādes vērtē, vai ir pamats atņemt pilsonību Avenam. Pret viņu vērstas ES sankcijas. 

Valsts drošības dienests šonedēļ aizturējis prokremlisko blogeri Tatjanu Andrijecu par Krievijas kara noziegumu attaisnošanu un naida kurināšanu. Viņa darbojusies Telegram grupā Baltijas antifašisti. Andrijeca 14. Saeimas vēlēšanās kandidēja no Latvijas Krievu savienības saraksta. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu