"Jūrmalgeitā" notiesāto Milušu aiztur Kiprā (papild.) • IR.lv

“Jūrmalgeitā” notiesāto Milušu aiztur Kiprā (papild.)

12
Apsūdzētais uzņēmējs Germans Milušs 2007.gadā pēc atliktās tiesas sēdes Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā Zemgales apgabaltiesā.

Milušu arestā Kiprā paturēs līdz 11.augustam

Larnakas lidostā Kiprā 4. augustā Interpols aizturēja jau desmit gadus no soda bēguļojošo “Jūrmalgeitā” notiesāto Krievijas pilsoni Germanu Milušu.

Milušu, kurš no Latvijas tiesībsargājošām iestādēm bēguļo jau 10 gadus, lidostā aizturēja pasu kotroles laikā, kad virsnieks konstatēja – šo Krievijas pilsoni meklē Interpols. Kipras policija saņēma viņa aresta orderi, vēsta portāls “Kompromat.lv“, atsaucoties uz Kipras avotu.

Sestdien, 5.augustā, Kipras tiesnesis nolēma viņu paturēt arestā līdz 11.augustam. Šajā laikā izmeklētājiem ir jāizpēta dokumenti, kurus iesniegušas Latvijas varasiestādes. Kā atzīmē portāls, Krievija saskaņā ar 1999.gadā pieņemto deklarāciju savus pilsoņus citām valstīm neizdod.

Latvijas Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica aģentūrai LETA apliecināja, ka no 2007.gada 23.aprīļa starptautiskajā meklēšanā izsludinātais Milušs aizturēts Larnakā un tagad Latvijas Ģenerālprokuratūra kārtos formalitātes, lai panāktu viņa izdošanu un nogādāšanu Latvijā. Šādos gadījumos fiziski ar personas nogādāšanu Latvijā nodarbojas Valsts policija.

Latvijas Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina teica, ka Ģenerālprokuratūras Starptautiskā sadarbības nodaļa tuvākajā laikā iesniegs izdošanas lūgumu Kipras Tieslietu ministrijai attiecībā uz minētās personas izdošanu sprieduma izpildei.

Jūrmalas pašvaldības 2005.gada vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā notiesātajam uzņēmējam Germanam Milušam nav iestājies sprieduma izpildīšanas noilgums, tāpēc viņa izdošanas gadījumā būs jāizcieš iepriekš piespriestais cietumsods, aģentūrai LETA sacīja prokurore Velta Zaļūksne, kas tā dēvētajā Jūrmalgeitā uzturēja apsūdzību.

Krimināllikuma norma par kriminālatbildības noilgumu attiecināma tikai uz personām, kuras nav notiesātas, piemēram, apsūdzētajiem, aizdomās turētajiem un kurām notiesājošs spriedums nav stājies spēkā, skaidroja prokurore.

Uz Milušu attiecas Krimināllikuma 62.panta otrā daļa, saskaņā ar kuru notiesājoša sprieduma izpildīšanas noilgums tika pārtraukts, jo notiesātais izvairījās no soda izciešanas, piebilda Zaļūksne un atgādināja, ka Milušam spriedums stājās spēkā 2008.gada 22.augustā.

Milušam, kurš Latvijā savulaik darbojās autotirdzniecības biznesā, 2007. gadā tiesa piesprieda piecus gadus cietumā un mantas konfiskāciju par 20 tūkstošu latu kukuļa došanu deputātam Ilmāram Ančānam, lai ievēlētu Juri Hlevicki par Jūrmalas mēru.

Vēl no soda izciešanas “Jūrmalgeitā” bēguļo kukuļdošanas starpnieks Leonīds Lasmanis.

(papildināta ar Valsts policijas teikto)

Komentāri (12)

andrejs 07.08.2017. 11.33

Vakar ziņās bija infa, ka Miluša kgam tieši aizturēšanas brīdī esot kļuvis slikti, un viņš nogādāts glaunā slimnīcā. Laventoze uzliesmo patiešām nelaikā un pat Kipras ārsti nezina kā to ārstēt.

+8
0
Atbildēt

1

    laetaberis > andrejs 07.08.2017. 16.36

    Laventoze ir brīnišķīgs nosaukums. Iegaumēšu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

basta 07.08.2017. 10.04

Ja būtu nopietni draudi, ka to krievu mēslu Latvijas Temīda varētu ietupināt, viņam sen būtu nomainīta identitāte. Pēc taisnības tiesnesim, kurš apzināti ļāva viņam nomukt, visu šo laiku kopā ar ģimeni vajadzēja sēdēt aiz restēm. Līdzīgas situācijas ar Stabiņas, Miķelsona, Vaškēviča un Magoņa tiesnešiem.

Ja vēl krievu militārists Ļoņka Lasmanis sāktu runāt, atklātos mūsu prokremliskiem varturiem ārkārtīgi nepatīkami fakti, par stāvokli Latvijas armijā.

+3
0
Atbildēt

0

basta 07.08.2017. 11.34

No komentāriem apollo.lv:

“Kalnmeieram tagad ļoti sarežģiti- būs jāvelk pie kāķa šo cienījamo cilvēku, pie tam Krievijas pilsoni.

Nez kā izgrozīties. Varbūt jāaizsūta uz Kipru neprofesionāli sagatavotu pieprasījumu, lai Kipra pat gribēdama nespētu izdot.”

“Zvana Šlesers. Paceļ Šķēle. “Nu, Ainar, bļin, dzirdēji? Ahujeķ! (..) A Milušs točna turēs muti? Savādāk es te varu savus džekus pieslēgt. Nezini, uz kuru ķurķi šamējo ved?”

(turpinājums sekos)”

“Piezvani “Ir”! Šiem šāda žurnalistika patīk! Uzdodies par anonīmu avotu un tiksi citēts vārds vārdā.”

Latvijas prokremliskie zagļi un sodomīti pat nepapūlējās no Lielbritānias saņemt tur aizturētos savas sugas brāļus: Antonovu un Priedīti.

+4
-2
Atbildēt

3

    Pelēkais Vilks > basta 07.08.2017. 15.42

    manuprāt arī mr.Kmeijers un citi “f”emīdas pārstāvji drīz zudīs līdzīgi milušam un citiem ..

    sankcijas.. sankcijas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > basta 07.08.2017. 11.46

    Vai ta Priedītis arī ir pamucis?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    basta > basta 07.08.2017. 14.08

    Vai tad sēž?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu