Berlīnes terorakta sarīkotājs bijis ierindots "zemu draudu" kategorijā • IR.lv

Berlīnes terorakta sarīkotājs bijis ierindots “zemu draudu” kategorijā

25
Ziedi Berlīnes terorakta notikuma vietā. Foto: Hannibal Hanschke, REUTERS/LETA.

Terorista Amri fails pēdējo reizi tika atjaunots 14. decembrī — tikai piecas dienas pirms viņš sarīkoja uzbrukumu Berlīnē.

Vācijas pretterorisma eksperti uzskatījuši, ka Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā slaktiņu sarīkojušais tunisietis Aniss Amri, visticamāk, nav spējīgs pastrādāt uzbrukumu, lai gan viņš bija zināms kā islāmists, kurš brīvprātīgi pieteicies pašnāvnieka misijai, ceturtdien informē Vācijas mediji, ziņo aģentūra LETA.

Amatpersonu rīcībā arī atradusies informācija, ka Amri bijis cieši saistīts ar Vācijas radikālo islāmistu tīklu un internetā meklējis instrukcijas, kā uzbūvēt bumbu, ziņoja laikraksts “Sueddeutsche Zeitung”.

Amri fails pēdējo reizi tika atjaunots 14. decembrī — tikai piecas dienas pirms viņš sarīkoja uzbrukumu Berlīnē.

24 gadus vecais Amri 19. decembrī ar nolaupītu kravas automašīnu ietriecās pūlī vienā no Berlīnes Ziemassvētku tirdziņiem, noslepkavojot 12 cilvēkus un 56 citus ievainojot. Piektdien Milānas pievārtē Itālijas policija Amri nošāva.

Par uzbrukumu atbildību uzņēmusies “Islāma valsts”. Diseldorfas policija uzskatīja Amri par salafistu un radikālu fundamentālistu, bet Dortmundes policija bija identificējusi viņu kā “Islāma valsts” atbalstītāju, ziņoja mediji.

Amri regulāri apmeklējis reliģisko skolu kādā Dortmundes dzīvoklī, kas bijusi zināma kā džihādistu vervēšanas vieta. Tomēr astoņu punktu skalā, pēc kuras tiek novērtēta personas bīstamība, pretterorisma eksperti Amri ierindoja piektajā, kas nozīmēja, ka uzbrukums ir iespējams, bet mazticams.

Pirmā pakāpe nozīmē augstāko draudu līmeni. Pēc Berlīnes uzbrukuma varasiestādes atzina, ka pretterorisma dienesti bija novērojuši Amri, bet septembrī novērošana tika pārtraukta, jo policija viņu uzskatījusi par galvenokārt sīku narkodīleri.

Vācijas kanclere Angela Merkele pēc Berlīnes uzbrukuma deva rīkojumu novērtēt situāciju drošības dienestos, lai nepieciešamības gadījumā būtu iespējams ātri īstenot reformas.

Komentāri (25)

rinķī apkārt 29.12.2016. 16.17

“…Amatpersonu rīcībā arī atradusies informācija, ka Amri bijis cieši saistīts ar Vācijas radikālo islāmistu tīklu un internetā meklējis instrukcijas, kā uzbūvēt bumbu…” +

.. Diseldorfas policija uzskatīja Amri par salafistu un radikālu fundamentālistu, bet Dortmundes policija bija identificējusi viņu kā “Islāma valsts” atbalstītāju… +

…Amri regulāri apmeklējis reliģisko skolu kādā Dortmundes dzīvoklī, kas bijusi zināma kā džihādistu vervēšanas vieta… = septembrī novērošana tika pārtraukta, jo policija viņu uzskatījusi par galvenokārt sīku narkodīleri.

____________

Šī “vienādojuma” rezultātā bojā un tika savainoti vesela virkne ļaužu, pluss vēl Daesch guva savu kārtējo morālo uzvaru pār “izvirtušajiem” Rietumiem. Jautājums, kā vārdā šāds upuris?

+1
0
Atbildēt

0

Anonīms 29.12.2016. 17.20

kad no Vācijas uz Afganistānu deportēja pirmo lidmašinu ar afgāņiem, kuriem noraidīja uzturēšanās atļaujas, tad puse Vācijas protestēja, kaunināja varas iestādes par neliešiem un kā tik vēl nē. Tagad kaunina atkal – ka nav noķerts un izsūtīts.

Domāju, ka tā ir apzināta Merkeles politika – nāves bailes, haoss, neuzticība un neticība.

Cik gadu desmitus ES bija spēcīgākā ekonomika pasaulē – tagad pat ASV dolārs jau elpo pakausī eiro. ES līderi Junkers , Tusks, Šulcs, pat nav otrajā vietā ietekmes ziņā pasaulē aiz Putina –

nu kurš man iebildīs, ka mani apgalvojumi par organizētu ES novāināšanu vai pat iznīcināšanu nav patiesi?

0
-1
Atbildēt

1

    Ēriks > Anonīms 29.12.2016. 22.13

    Naciķi vainīgi.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu