Punkti Streļčenokam • IR.lv

Punkti Streļčenokam

3
Aivars Ozoliņš

Valdība jaunnedēļ apstiprinās KNAB priekšnieka kandidātu vērtēšanas kārtību

Vai nākamajam KNAB priekšniekam jāzina angļu valoda? Vai viņam jābūt pieredzei izmeklēšanas un operatīvajā vai tikai valsts iestādes vadīšanas darbā? Cik punktu vērta ir kandidāta reputācija? Vai vērtēšanas komisijas locekļi var deleģēt savas vērtētāju pilnvaras? Vai komisijai ir jāizvēlas viens kandidāts arī tad, ja neviens īsti neatbilst pretkorupcijas iestādes vadītāja kritērijiem?

Iespējams, tieši atbildes uz šādiem it kā ne svarīgākajiem jautājumiem izšķirs, kurš vadīs KNAB pēc tam, kad novembrī beigsies biroja pašreizējā direktora Jaroslava Streļčenoka piecu gadu pilnvaras. Valdība 18. jūlijā sāka lemt par kandidātu atlases kritērijiem, bet Ministru kabineta noteikumus par pretendentu vērtēšanas kārtību plāno apstiprināt nākamnedēļ.

Streļčenoks ir paziņojis, ka kandidēšot uz otru termiņu. Viņam acīmredzami ir valdošās koalīcijas un Saeimas vairākuma atbalsts. Pats smagos korupcijas noziegumos apsūdzētais Lembergs viņu slavē kā priekšnieku, kas «ir sevi cienošs, likuma garu un burtu ievērojošs». KNAB direktoru amatā apstiprina Saeima. Ja kandidāts Streļčenoks tiktāl tiktu, diezin vai jāšaubās par balsojuma iznākumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu