Kremļa kandidāts • IR.lv

Kremļa kandidāts

3
Pauls Raudseps

Kampaņas vadītājs agrāk strādājis gan Janukoviča, gan vairāku oligarhu labā

Pasaulē bīstamākais spridzinātājs ir nevis kāds garīgi nelīdzsvarots Daesh fans, bet gan cilvēks, kurš pagājušajā nedēļā kļuva par Republikāņu partijas kandidātu uz Amerikas Savienoto Valstu prezidenta amatu.

Republikāņu partijas konventa laikā Donalds Tramps ar dinamītu piekrautā furgonā piebrauca pie NATO stūrakmeņa – alianses dalībvalstu solījuma citai citu aizstāvēt. Intervijā The New York Times Tramps paziņoja, ka «es negribu atklāt, ko es [kā prezidents] darītu», ja Krievija uzbruktu Baltijas valstīm, un ka viņš pirms rīkošanās apskatītos, vai NATO valstis ir «izpildījušas savus pienākumus pret mums».

Paziņojums izraisīja šoku abos Atlantijas okeāna krastos. Viens no lielākajiem draudiem jebkuras valsts vai militārās alianses drošībai ir šaubas par tās apņēmību pretoties militārai agresijai. Tramps pēc būtības ir paziņojis, ka NATO dibināšanas līguma 5. pants viņam kā prezidentam neuzliktu nekādas saistības. Viņa ievēlēšanas gadījumā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam rastos milzīgs kārdinājums agresīvi paplašināt savu ietekmes sfēru, kas apdraudētu mieru gan Eiropā, gan citur.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu