Medības • IR.lv

Medības

3
Nellija Ločmele

 

Kamēr pasauli izklaidē jauna virtuālā aizraušanās – Pokemonu jeb «ķešas mūdzīšu» medības, slaistoties apkārt ar mobilo telefonu -, Latvijā šovasar «medī» amatpersonas. Kā ar uguni jāmeklē jauns VID vadītājs, jo alga un atbildība daudziem neliekas vilinošā proporcijā. Toties klusi nupat amatā no jauna apstiprināti Valsts policijas, robežsardzes un ugunsdzēsēju šefi.

Policijas priekšnieks Ints Ķuzis, kuru šajā žurnāla numurā intervējam, ir apdzēsis krīzes laiku lielāko problēmu – milzīgo darbinieku mainību, tagad sola ķerties pie izmeklēšanas kvalitātes, kas kadru nestabilitātes dēļ bīstami nošļukusi. Kā atzīst Ķuzis, kurš uzdienējies no milicijas dežūrdaļas līdz ģenerāļa uzplečiem, policijā trūkst ekonomisko noziegumu šķetinātāju, bet mūsdienās tieši šādi, nevis vardarbīgi noziegumi, iet plašumā.

Taču notiek arī skaistas un labas lietas! Piemēram, šajā žurnālā intervējam puisi, kurš ne tikai nav padevies pēc liktenīgas avārijas un kājas amputācijas, bet ar savu enerģiju varētu izkustināt veselu steru dīvānā sēdētāju. Blogojot pats savācis naudu «gudrai» protēzei, kuru valsts neapmaksā, un jau ir atgriezies velosipēda sedlos!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu