Siguldas opermūzikas svētkos spoži dziedātāji • IR.lv

Siguldas opermūzikas svētkos spoži dziedātāji

28
Soprāns Marina Rebeka dziedās Siguldas galā koncertā. Foto: Ieva Lūka, LETA

Siguldas opermūzikas svētku laikā, kas norisināsies no 29. līdz 31.jūlijam, Siguldas pils kompleksa dārzā varēs baudīt arī interesantu un aizraujošu kultūras papildprogrammu.

XXIV Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki sāksies 29.jūlijā plkst.19 Siguldas Jaunās pils dārzā ar svētku atklāšanas koncertu, kurā piedalīsies solisti Dināra Rudāne, Irma Pavāre, Miervaldis Jenčs, Juris Ādamsons, Marta Sudraba un Gints Bērziņš.

Savukārt 30.jūlijā plkst.15 Siguldas Jaunās pils dārzā notiks koncerts “Jaunie talanti”, bet tās pašas dienas vakarā plkst.21 Siguldas pilsdrupās izskanēs operas “Masku balle” brīvdabas oriģināliestudējums.

Svētku turpinājumā 31.jūlijā plkst.13 Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks garīgās mūzikas koncerts, bet svētku galā koncerts izskanēs plkst.18 Siguldas pilsdrupās. Šajā koncertā piedalīsies Marina Rebeka, soprānu trio no Itālijas “Appassionante”, franču solists Filips Do, kā arī Latvijas operas mākslinieki Margarita Vilsone, Kalvis Kalniņš, Krišjānis Norvelis, Rihards Mačanovskis, Irma Pavāre un citi. Koncertā piedalīsies festivāla koris un orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Pirms operas “Masku balle” izrādes Siguldas pils kompleksa dārzā Ivo Grīsniņš-Grīslis kopā ar saviem mūzikas draugiem atklās Siguldas Jaunās pils dārza kultūras papildpiedāvājuma programmu ar pasaulē labi zināmu džeza, blūza un soula mūzikas klasiku. Pēc tam operas dīdžeja Žaņa vadībā no vinila platēm saknēs pasaules operu pērles.

Pirms galā koncerta izskanēs jaunās un talantīgās džeza dziedātājas Kristīnes Prauliņas muzikālie stāsti, bet pēc koncerta opermūzikas svētki izskanēs ar trio “Kafija” un Kasparu Zemīti koncertprogrammā “Čigānu balādes”.

Starptautisko Siguldas opermūzikas svētku norises laikā apmeklētāji Siguldas pils kompleksā varēs izbaudīt arī daudzveidīgu mākslas piedāvājumu – Siguldas pils kompleksa izstāžu zālē notiks dizainera Mārča Ziemiņa personālizstāde “Cietā uguns, šķidrais akmens, karstais gars”, ziedu salons “Puķe” piedāvās radošo instalāciju “Uzziedi operai!”, Siguldas Jaunās pils dārzā notiks mākslinieces Dinas Dubiņas darbu personālizstāde “Stihiju pārvērtības”, bet Livonijas ordeņa Siguldas pils galerijā būs skatāma latviešu mūsdienu mākslas izstāde “Masku ballē”.

Siguldas pils kompleksa rekonstruētajā staļļa ēkā opermūzikas svētku laikā būs iespēja apmeklēt rotu un tradicionālo spieķu darināšanas radošās darbnīcas, kā arī satikt tekstila un ādas apstrādes meistarus.

Biļetes uz XXIV Starptautisko Siguldas opermūzikas svētku programmu var iegādāties “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu