Rīgas lidosta drīzumā plāno iznīcināt pasažieru atstātās mantas • IR.lv

Rīgas lidosta drīzumā plāno iznīcināt pasažieru atstātās mantas

8
Foto: travelnet.lv
Elizabete Rutule

Rokas bagāžas gabarītus pārsniedzošie priekšmeti piepilda palīgtelpu dažos mēnešos

Lidosta “Rīga” plāno drīzumā iznīcināt mantas, ko pasažieri pirms izlidošanas izšķīrušies atstāt, jo tās neatbilda rokas bagāžas izmēram un svaram, ceturtdien ziņoja telekanāla LNT raidījums “900 sekundes”. Atstātās mantas lidosta varētu glabāt apmēram mēnesi, pēc tam tās iznīcinās.

Lai ietaupītu uz biļešu cenas un bagāžas izmaksu rēķina, ik dienu pie iekāpšanas sektoriem pasažieri atstāj visdažādākā apjoma un satura mantas. Apmēram 15 kvadrātmetrus lielā lidostas palīgtelpa ar pasažieru atstātajām mantām piepildījusies dažu mēnešu laikā.

Galvenokārt tur atrodami bērnu ratiņi un koferi, kas nereti nav tukši. “Ir bijuši gadījumi, kad ir pārtikas produkti atstāti, piemēram, zivis lielā daudzumā, vai kādi citi produkti – gaļas produkti. Jāņem vērā, ka šos produktus diemžēl sanitārie apstākļi neļauj mums uzglabāt,” norādīja lidostas pārstāve Sarmīte Rinmane.

Patlaban nekādi noteikumi neregulē to, ka lidostai šīs pasažieru atstātās mantas būtu jāglabā. Lidostā darbojas arī mantu glabātuve, taču tā šajos gadījumos no pasažieru puses tiek ignorēta. Pagaidām tas esot sirdsapziņas jautājums – saglabāt atstātās mantas vai nē.

Lai šai situācijai pieliktu punktu, lidostā līdz septembrim plāno rast risinājumu, kas ļautu atstātās mantas bez sirdsapziņas pārmetumiem iznīcināt. “Šobrīd mums notiek aktīvas sarunas, sadarbība ar policiju, iekšienē risinām šo problēmu, lai noteiktu kārtību, kādā pēc tam šīs mantas tiek utilizētas un cik ilgā laika posmā,” stāstīja Rinmane.

Aviācijas eksperts Tālis Linkaits būtisku problēmu šeit nesaskata. “Tie, kas lido regulāri, manuprāt, izmanto ļaunprātīgi lidostas labvēlību, saglabājot šīs mantas noteiktu laiku, jo nekur pasaulē ar šādām lietām īpaši neviens neauklējas,” sacīja eksperts.

Viens no iemesliem, kāpēc veidojas atstāto mantu kalni, ir tādēļ, ka lidostas “Rīga” darbinieki pārspīlēti sīkumaini vērtē bagāžas svaru un izmēru, norāda eksperts. Viņš bilst, ka citās valstīs, ja bagāža nav sevišķi smagāka vai apjomīgāka par to, kas ir atļauts, to īpaši nemēra un mērīšanas kastēs neliek.

Komentāri (8)

ierados 20.08.2015. 09.42

Briti un jeņķi bezsaimnieka mantas noformē atbilstoši savai likumdošanai un pārdod vairāksolīšanā. Neviens saprātīgs subjekts neko “neiznīcina”.

+4
0
Atbildēt

0

Oskars 20.08.2015. 09.38

Vareja ari rikot izsoli atstatajam mantam. Lidzigi ka tas notiek TV shova :) butu vismaz ienjemumi un nebutu jatere lidzeklji iznicinashanai :)

+3
0
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > Oskars 20.08.2015. 09.43

    Oskars

    Vai zini, kāpēc spirtu nenokurina kurtuvēs, bet demonstratīvi izlej izgāztuvē vai attīrīšanas iekārtās? Ūdens nedeg.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Charlie Hebdo 20.08.2015. 09.26

Interesanti, kam tiks tas gods? Vai atkal Materiālās rezerves, kam jau uzkrauta alkohola, tabakas, narkotiku, degvielas, pārtikas, apģērbu, dārglietu u.c “iznīcināšana”?

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu