Krievija iesniedz prasības, lai tās tirgū varētu atgriezties šprotes • IR.lv

Krievija iesniedz prasības, lai tās tirgū varētu atgriezties šprotes

19
Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

No Latvijas gaida dokumentus par uzlabojumiem zivju apstrādes procesā

Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības dienests “Rospotrebnadzor” iesniedzis Latvijai izpildāmo prasību sarakstu, lai Krievijas tirgū varētu atgriezties Latvijas šprotes, paziņojusi “Rospotrebnadzor” vadītāja Anna Popova, vēsta aģentūras LETA-INTERFAX.

“Pašreizējais posms ir dokumentu sagatavošana, šī darba organizēšana no Latvijas puses,” pavēstīja Popova.

Kā ziņots, Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) 4.jūnijā saņēma “Rosseļhoznadzor” oficiālu paziņojumu par to, ka ir spēkā aizliegums visam Latvijas zvejas produktu eksportam uz Krieviju, jo iepriekš piecu klātienē pārbaudīto uzņēmumu konservos konstatēts paaugstināts benzopirēna līmenis.

Latvijai bija dots laiks līdz 4.augustam, lai iesniegtu dokumentus par paveiktajiem uzlabojumiem zivju apstrādes procesā, pēc kā Krievija solīja lemt par aizlieguma atcelšanu un varētu sūtīt uz Latviju ekspertus, lai veiktu atkārtotas pārbaudes.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem pagājušajā gadā Latvija eksportēja sagatavotu un konservētu zivju produkciju par kopumā 82,7 miljoniem eiro, kur lielākā eksporta partnere bija Krievija ar 32,1% no kopējā eksporta apjoma. Visvairāk tika eksportētas brētliņas un šprotes – par 46,6 miljoniem eiro, no tām uz Krieviju – 51,9%.

Komentāri (19)

latvijas_valsts 19.08.2015. 20.58

Pareizi dara. Vajag šos nevīžas kontrolēt. Viņiem vajag saimnieku, nu tad Krievija tieši tāda arī ir. Viņi gribēja ar kancerogēnu pieēdināt mūsu krievu cilvēkus! Lai paši savus mēslus ēd ar savu arhibīskapu. Bet krievus nāksies ēdināt tikai ar kvalitatīvu pārtiku.

+1
-2
Atbildēt

4

    galantais > latvijas_valsts 20.08.2015. 10.30

    bail pat iedomāties, kas notiktu, ja ābolu vietā būtu šprotes :)

    http://www.youtube.com/watch?v=HveUWt1lCRY

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > latvijas_valsts 19.08.2015. 21.19

    Krieviem vairs nav ko uzkost pie šņabīša,tas ir bīstami,jau Šveiks norādīja…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > latvijas_valsts 19.08.2015. 23.03

    Ēriks

    To ko krievs dzer, nevajag uzkost, pietiek paostīt spīdīgo pufaikas piedurkni.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > latvijas_valsts 19.08.2015. 23.01

    vatei

    Kopš Krievija ieviesa sankcijas pret savu tautu, ķīniešiem ir atkritusi vajadzība utilizāt slimās un nosprāgušās cūkas. Visas nonāk konservos un pa lēto uz krievu bidlu galdiem. Uz šprotu eksportu gan nevajadzētu cerēt, jo krievu pirktspēja pus gada laikā ir nokritusi dubultīgi un līdz gada beigām nokritīs vismaz vēl tik pat. Gruzijas vīni, kas tagad atraduši ceļu uz ASV un mūsu šprotes vairs tur neatgriezīsies un krievi ēdīs Ķīnas iebojātos un un derīguma termiņu beigušos produktus. Ķīna liela un visiem krieviem vēl kādu laiku, kamēr viņi spēs apmaksāt loģistiku, pietiks.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu