VEF Kultūras pilī pirmizrāde "Dejas anatomijas" jaunākai izrādei "Atgriešanās" • IR.lv

VEF Kultūras pilī pirmizrāde “Dejas anatomijas” jaunākai izrādei “Atgriešanās”

18
Skats no izrādes. Foto Inga Plūme

Izrādes impulss meklējams sengrieķu mītā par Orfeju un Eiridīki

Otrdien, 2.maijā plkst.19 VEF Kultūras pilī pirmizrādi piedzīvos “Dejas anatomijas” jaunākā izrāde “Atgriešanās”, kas tapusi sadarbībā ar muzikālo apvienību “Kaktiņš stūrītis”, raksta aģentūra LETA. Dejas izrādes impulss meklējams sengrieķu mītā par Orfeju un Eiridīki. “Atgriešanās” ir ceļojums mītiskā domāšanā balstītā stāstā par cilvēku spēju uzticēties un šaubām, kas pārņem brīdī, kad ticība sev un pārliecība nav pietiekoši stipra. 

Izrādes idejas autore un horeogrāfe ir Elīna Gaitjukeviča, to radot kopā ar dejotājiem Elīnu Lutci, Lieni Gravu, Evitu Biruli, Dmitriju Gaitjukeviču, Ģirtu Bisenieku un Kristapu Ceļmalnieku. Oriģinālmūzika izrādes laikā skanēs apvienības “Kaktiņš stūrītis” dzīvajā izpildījumā. Telpas un gaismas vizuālo risinājumu veido arhitekts un animators Ivars Šmits sadarbībā ar gaismu mākslinieku Raineru Kornhubertu. Kostīmu konsultante ir Kristīne Daukšte. 

“Dejas anatomija” ir viena no aktīvākajām laikmetīgās dejas apvienībām, kura skatītājiem līdz šim ir piedāvājusi daudzveidīgas un rakstura ziņā dažādas dejas izrādes, kas formas un izpausmes tehnikās sintezē ar citām mākslas jomām. 

Vairāk informācijas apvienības mājas lapā

Biļetes pieejamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (18)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu