Saakašvili iecelts par Odesas apgabala gubernatoru • IR.lv

Saakašvili iecelts par Odesas apgabala gubernatoru

19
Ukrainas prezidents Petro Porošenko (no kreisās) un Mihails Saakašvili. Foto: EPA/LETA

Viņš gatavojas pilnībā atjaunot apgabala administrāciju

Bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili iecelts par Odesas apgabala gubernatoru, ziņo avoti Ukraina prezidenta administrācijā.

Saakašvili ir gatavs pilnībā nomainīt apgabala administrāciju, ziņo UNIAN. Par to viņš paziņoja sestdien tikšanās laikā ar žurnālistiem pēc oficiālas stāšanās amatā.

Kā teica Saakašvili, viņš esot saņēmis no Ukrainas prezidenta Petro Porošenko atbalstu kardinālām apgabala vadošo darbinieku izmaiņām.

„Lūdzu Odesas iedzīvotājus, bet viņus es uzskatu par saviem galvenajiem priekšniekiem, dot man iespēju veikt pārmaiņas. Tai skaitā uzaicinot darbā apgabala vadībā jaunus cilvēkus, kurus sameklēsim atklātos konkursos,” teica Saakašvili. Viņš teica, ka prioritāte būs godīgi, cienījami un profesionāli cilvēki.

Viņaprāt, ir nepieciešami jauni cilvēki un jaunas iniciatīvas, reģionam ir jāpiesaista ne tikai tūristi, bet arī investori. „Mēs arī stingri kontrolēsim budžeta tēriņus,” teica jaunais apgabala galva, piebilstot, ka tieši šajā jomā ir daudz iespēju ļaunprātībām.

Saakašvili par vienu no savām prioritātēm uzskata drīzu vietējās muitas darba sakārtošanu, kam arī dota prezidenta atļauja. Viņš uzsvēra, ka šajā jomā „radu būšanas nebūs”.

Jauno apgabala vadītāju gaida arī liels darbs, lai savestu kārtībā autoceļus, kas tagad ir briesmīgā stāvoklī. „Kad ļaudis redzēs, ka valdība strādā, valsts par viņiem rūpējas, separātiskais noskaņojums pats no sevis pazudīs,” teica Saakašvili.

Porošenko 13.maijā Saakašvili iecēla par Konsultatīvās starptautiskās reformu padomes priekšsēdētāju, kuras uzdevums ir rekomendāciju un padomu sniegšana attiecībā uz reformu īstenošanu Ukrainā, balsoties labākajā pasaules pieredzē.

Padomē iekļauts bijušais Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts, Eiropas Parlamenta deputāti Elmārs Broks un Jaceks Sariušs-Volskis, ASV senators Džons Makeins. Padomē iekļauti arī Slovākijas ekspremjers Mikulašs Dzurinda, Lietuvas ekspremjers Andrjus Kubiļus, Petersonas (ASV) Starptautiskās ekonomikas institūta eksperts Anderss Oslunds.

Starptautiskajai padomei būs jāsniedz savi priekšlikumi izskatīšanai Nacionālajai Reformu padomei, kā arī jāanalizē priekšlikumi, kurus izskata Nacionālā padome, jāgatavo secinājumi par reformu īstenošanas aktualitātēm. Padomei sēdes jārīko ne retāk kā reizi ceturksnī.

Eiropas Savienība sagaida, ka Ukrainas varasiestādes īstenos prokuratūras reformu, kā arī konstitucionālo un tiesu sistēmas reformu.

 

Komentāri (19)

MZGD 01.06.2015. 06.00

Lai vārdi saskan ar darbiem un darbi izdodas. God bless!

+3
0
Atbildēt

0

v_rostins 31.05.2015. 12.57

Ja viņam izdosies atkārtot reformas, kas tika veiktas Gruzijā, tas būs nepārprotams signāls ne tikai visai Ukrainai, bet arī pārējām postpadumjām valstīm, bet īpaši trekna un lipīga krēpa mūsu valdošo prokremlisko izdzimteņu nekaunīgos purnos.

Mūsu tiesībsargājošo sistēmu sen bija laiks attīrīt no rusofīliem organismiem ar čekistu, padumjās miļicijas, tiesas un prokuratūras noziedzīgo pagātni, kuri saauguši ar kriminālo pasauli un kalpo kremlim.

+3
0
Atbildēt

2

    Anonīms > v_rostins 01.06.2015. 09.10

    Nez kāpēc tad viņš pats Gruzijā nebauda pelnīto reformātora slavu?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    v_rostins > v_rostins 01.06.2015. 09.24

    Guntis

    Diemzēl bidlas, kas gatavas savu balsi pārdot par tukšiem solījumiem un čačas glāzīti, ir selekcionētas ne tikai Krievijā un Latvijā bet arī Gruzijā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu