VIDEO: Pabriks par bēgļiem un migrāciju • IR.lv

VIDEO: Pabriks par bēgļiem un migrāciju

27
Artis Pabriks. Foto: Ieva Čīka, LETA

Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks (Vienotība) video blogā par migrācijas problēmām Eiropā un iespējamo migrācijas politikas maiņu Eiropā, kas neizbēgami skars arī Latviju.

“Ar karstu sirdi vien ir par maz, lai risinātu migrācijas jautājumus Eiropā,” saka Pabriks. Viņš min trīs fāzes šīs politikas veidošanā. Viena no tām ir aktīvāk strādāt ar Āfrikas valstu valdībām, lai šīm valstīm palīdzētu nostāties uz kājām un no turienes neplūstu bēgļu straumes uz Eiropu.

Otrs ir ES robežas, arī Latvijas robežas, kuras jānostiprina, jo arī Latviju var piemeklēt līdzīgs liktenis kā Itāliju un Maltu, ja valstīs, kas ir tās robežu tuvumā, sāktos lieli nemieri un cilvēki bēgtu no karadarbības.

Trešais aspekts, pēc Pabrika teiktā, ir solidaritāte ES valstu vidū, ir jānosaka bēgļu un migrantu kvotas.

Viņš arī atgādina, ka Latvijai un citām Baltijas valstīm ir sava vēsture ar padomju gados piedzīvoto piespiedu migrāciju.

 

Komentāri (27)

Edite Gornova 12.05.2015. 20.56

Bēgļu transportētāji un vervētāji pelna miljonus. Tas ne tikai Afrikā ir mafijas bizness. Es nesaprotu kādēļ valstis atļauj šie kuģiem pietuvoties to krastiem. Kādēļ nevar ar militāru kuģu ekskortu pagriezst bēgļu kuģus atpakaļ uz tām valstīm no kurām tie nāk un arestēt kuģus un apkalpi.

+1
0
Atbildēt

0

Drosma 14.05.2015. 17.53

kārtējās tukšās frāzes.

Kur beidzot ir reāli darbi, rīcība?

0
0
Atbildēt

0

Maxss 13.05.2015. 09.26

derētu Pabrikam atgādināt arī brīvprātīgo migrāciju laikā, kad viņš bija LR valdošās koalīcijas sastāvā…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu