Pasaciņa par mafiju • IR.lv

Pasaciņa par mafiju

5
Aktrise Emīlija Klārka karalienes Denerisas lomā

Populārā seriāla Troņu spēle jaunā sezona – intrigas uzņem apgriezienus

Seriāla Troņu spēle jaunākās – piektās sezonas atklāšanas sēriju 12.aprīlī noskatījās astoņi miljoni cilvēku – rekordliels skaits pat tādam globālajam fenomenam kā šis daudzsēriju grāvējs. Kabeļtelevīzijas HBO visvairāk pelnošais seriāls ir apbrīnas vērts. Jau piecus pavasarus un vairāk nekā 40 epizožu garumā šī varas, slaktiņu un intrigu fantāzijas hronika spējusi kacināt prātam neaptveramus pūļus, sākot ar ierindas TV skatītājiem un beidzot ar izlepušākajiem kino gardēžiem. 

Rakstnieka Džordža R. R. Mārtina radītajā fantāzijas pasaulē (jeb vēl nenoslēgtajā romānu virknē Ledus un uguns dziesma) gremdēties grib daudzi. Bāri ne vienā vien pasaules pilsētā pulcē klientus uz kolektīvu Troņu spēles skatīšanos, un daži krodzinieki saspringušajiem skatītājiem pat uzsauc mēriņu. Piemēram, tad, ja tiek nogalināts kārtējais seriāla personāžs vai uz ekrāna parādās pūķis. 

Ja piederat Troņu spēles skatītāju brālībai, sapratīsiet, ka tas ir visai dāsni, jo šī skarbā «pasaka» ne skatītāja sirdsmieru, ne savus varoņus netaupa. Un atšķirībā no vairuma kinofilmu, pat ja tie ir centrālie tēli. Taču stabila, nezūdoša intriga, neparedzamība un dramaturģiskie līkloči ir Troņu spēles panākumu pamatā, spējot katrai sērijai piesaistīt aptuveni padsmit miljonu skatītāju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu