Gilbertas veiksme • IR.lv

Gilbertas veiksme

2
NULL

Amerikānietes romāns Visu lietu nozīme – aizraujoši uzrakstīts dzīvesstāsts

Blondā amerikāņu rakstniece un žurnāliste Elizabete Gilberta plašākam lasītāju lokam kļuva pazīstama 2006.gadā pēc ceļojumu un mīlas memuāru Ēd, lūdzies, mīli izdošanas. Pēc tulkojumiem daudzās valodās, mājsaimnieču sajūsmas kliedzieniem un grāmatas ekranizācijas filmā ar Džūliju Robertsu galvenajā lomā Gilberta no ne pārāk labi zināmas vietējā mēroga rakstnieces pēkšņi kļuva slavena visā pasaulē. Šķita, ka Gilberta tā arī turpinās sievišķīgi tipināt pa iestaigāto un ienesīgo taciņu. Tomēr dažus gadus vēlāk iznāca nākamā grāmata Saistības – antropoloģisks pētījums par tēmu «laulību institūcija». Lai arī pasniegts rakstniecei raksturīgajā, viegli uztveramajā popkultūras stilā un tematiski turpina Ēd, lūdzies, mīli notikumus, iespējams, autores liberālie uzskati par viendzimuma laulībām, sievietes tiesībām negribēt būt mātei un tamlīdzīgas brīvdomības vēsmas ne vienai vien Ēd, lūdzies, mīli piekritējai sagādāja vilšanos.

Latviešu lasītājiem ir iespēja lasīt četras autores grāmatas: divas iepriekš minētās, Mājās pie pavarda – Gilbertas vecmāmiņas pavārgrāmatu – un nule kā svaigi izdoto, apjomīgo romānu Visu lietu nozīme

Kādā intervijā rakstniece pauž, ka memuāru Ēd, lūdzies, mīli publicēšana bijis viņas veiksmes stāsts, lai turpmāk varētu darīt to, ko patiešām vēlas. Tā nu autore ir atgriezusies pie sava iecienītākā žanra – romāna. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu