Jaunā luksusa formula • IR.lv

Jaunā luksusa formula

5
Foto — Andrejs Terentjevs, F64
Anda Burve-Rozīte

Modes menedžere Annika Vītola (28) kopā ar slavenā dāņu dizainera Henrika Vibskova biznesa partneri Kopenhāgenā izveidojusi modes pārdošanas un mārketinga aģentūru 

Vīzdegunīga kritika – šķiet, ka tieši tā sarunas laikā ar jauno latviešu modes menedžeri Anniku Vītolu gāzīsies pār pašmāju modes zīmolu galvām. Annikas starptautiskā karjera veidojusies neticami strauji un veiksmīgi. Fotogrāfijās viņa, skaista un tērpusies ar nevainojamu gaumi, redzama kopā ar vienu no jaunās paaudzes slavenākajiem dāņu modes dizaineriem Henriku Vibskovu. Tā nav nejauša ballīte, kur saskrējušies un latviete palūgusi vienu selfiju kopā. Annika jau divus gadus strādā ar Vibskova modes zīmolu Kopenhāgenā bāzētajā aģentūrā VALD Agency. Sadarbojas ar četrpadsmit modes zīmoliem no Dānijas, Beļģijas, ASV, Vācijas, Korejas.

Minējums par vīzdegunību izrādās pilnīgi greizs, sastopot jauno profesionāli Rīgā, – aprīļa vidū viņa bija uzaicināta strādāt žūrijā Ķīpsalā notiekošajā Baltic Fashion&Textile Riga modes festivālā. Smaidīga un spridzīgas enerģijas pilna, Annika sarunas laikā palūdz uzmest uz pleciem manu pavasara mēteli – plašajā Ķīpsalas hallē augu dienu strādājot, viņai sameties auksti. 

Vietējo modi Annika pārzina no iekšpuses, jo vairākus gadus ir vadījusi pasaulē pazīstamākā latviešu zīmola MAREUNROL’S mārketingu. Tagad, strādājot Kopenhāgenā, viņai ir iespēja uz Latviju paraudzīties no malas. «Man šķiet, lai kaut ko sasniegtu, cilvēkam jābūt sirsnīgam un atvērtam,» saka VALD Agency starptautiskās modes pārdošanas direktore. «Jo tālāk pasaulē eju, jo redzu: cilvēki, kuri daudz sasnieguši, ir piezemēti un labdabīgi. Viņus neuztrauc statusa jautājums un vēlēšanās norādīt citiem viņu vietu. Bet Latvijā domā: ja esi jauks pret citiem, tad jau duraciņš!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu