Brigmanis kā Šlopster-klopsters, kas gatavs apēst Latvijas mēnesi • IR.lv

Brigmanis kā Šlopster-klopsters, kas gatavs apēst Latvijas mēnesi

32
Augusts Brigmanis. Foto: Edijs Pālens, LETA
Uģis Gruntmanis

Politiski nestabilā situācijā nepieciešamas atklātas Valsts prezidenta vēlēšanas

Ar dēlu bieži vakaros lasām pārdomas raisošo pasaku “Mēnesim robs”, kuru Ojārs Vācietis sarakstīja komunistiskās partijas ziedu laikos, kad savus dzīves tikumus mācījās Brigmaņa kungs un virkne mums labi zināmo kompartijas un komjaunatnes vadoņu. Viņu runas un darbības katru dienu mūs atsviež atpakaļ padomijas ārprātā, kad teica vienu, domāja otru un darīja vēl trešo. Pieļauju, ka daudzi “padomijas” tipa cilvēki dzīvot citādāk neprot un negrib, jo šāda divkosība padomju un brīvās Latvijas pirmajos 25 gados tiem atnesusi arvien augstākus amatus, vairāk mantas un varas!

Pasakas beigās “mazajam puikam” pietiek drosmes izraut no Šlopster-klopstera ilkņainās rīkles mēnesi un tumsa pārtop gaismā… Šlopster-klopsters ir puktīgs un cer, ka pienāks laiki, kad šādu drosmīgo “mazo puiku” vairs nebūs un tad gan varēs notiesāt mēnesi, un, ja viss labi iznāks, varbūt arī sauli!

Brigmaņa kungs pagājušā nedēļā arī bija puktīgs, jo “mazais puika” tam prasa būt godīgam un caurspīdīgam, strādājot Latvijas valsts labā… un ievēlēt Valsts prezidentu aklāti… “Mazie puikas” jau iepriekšējās Saeimas laikā paspējuši izraut no Šlopster-klopstera un tam līdzīgo rīklēm lielāko mēness gabalu… Tagad par visiem amatiem jābalso atklāti. Tas gan ļoti nepatīk Šlopster-klopsterīgajiem kungiem un kundzēm, ne arī viņu konformistu līdzgaitniekiem “Agasjaniem”, “Jānīšiem” un “Mambo”, kuriem vienmēr radīsies iemesls, kāpēc nerunāt taisnību un par to necīnītos.

Viņi ir tie, kuru apzinātas vai neapzinātas rīcības dēļ mēnesis sprūst Šlopster-klopstera rīklē vēl arvien.

Taču ir skaidrs, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju un Ojārs Vācietis ticēja un tic, ka Latvijā ir un būs arvien vairāk šo drosmīgo “mazo puiku”, mēs visi kopā varam būt šis drosmīgais “mazais puika”, kas pieprasa aizplīvuroti runājošajiem, neko par ofšoru un oligarhiem nezinošajam un tikumus nemainošajam Šlopster-klopsterim vēlēt mūsu Latvijas prezidentu Saeimā atklāti un tikai pēc publiskām pretendentu debatēm.

Šis Latvijai un Baltijai ir kritisks laiks, kā teica Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess nesenā intervijā žurnālam “Ir” – “Es gatavojos karam“. Janvārī bijušais prezidenta Kārtera padomnieks Zbigņevs Bžezinskis, ziņojot ASV kongresam, prasīja, kas notiks, “if Putin seizes Riga and Tallinn” (Ja Putins ieņems Rīgu un Tallinu). Viena no atbildēm ir – vairāk NATO karavīru Latvijā.

Šādā politiski nestabilā situācijā mēs nevaram pieļaut, ka Šlospster-klopsterīgie no Saeimas kopā ar Putina partiju un NATO nīdēju no Ventspils sarunā un “ievēl” mūsu Latvijas prezidentu!

Autors ir ārsts, Teksasas universitātes asociētais profesors

 

Komentāri (32)

Gantrijs Tors 10.02.2015. 11.15

SC+ ZZS + NSL (24 + 21 + 7 pēc deputātu skaita) ir saeimas vairākums ar 52 deputātiem.

Paliek baisi iedomāties, ka tiešām var tikt ievēlēts prezidents, kas zaļo cilvēciņu uzliesmojuma gadījumā var pateikt: “Mēs, Latvija, paliksim savā vietā un Jūs, NATO, palieciet savējās”.

+12
-1
Atbildēt

3

    edge_indran > Gantrijs Tors 10.02.2015. 11.25

    ———-

    Autors ir ārsts, Teksasas universitātes asociētais profesors.

    ===============================================================================

    Nebaidē teksasiešus!

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/8b/No_Country_for_Old_Men_poster.jpg

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > Gantrijs Tors 10.02.2015. 13.14

    24+21+7

    ————————

    nevajadzēja piešķirt nelegālajiem kolonistiem pilsonību, tad atkristu 24, bet ar tiem 29 mēs kkā paši tiktu galā.

    p.s. aritmētika ir daudz vienkāršāka zinātne, nekā tā, ko mums te kāds Bruņinieks māca.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    vvilums > Gantrijs Tors 10.02.2015. 17.22

    Pēdējais saules stariņš -Zaļo partija. Tur vēl kāds varētu arī palikt uzticīgs Latvijas valstij.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Pelēkais Vilks 10.02.2015. 10.31

komunistiskās partijas ziedu laikos, kad savus dzīves tikumus mācījās Brigmaņa kungs un virkne mums labi zināmo kompartijas un komjaunatnes vadoņu.

==========

Saldus kompartijas sekretāram saulainajā padumjo bērnībā nebij’ iespējas apmeklēt runas korekcijas dakteri.

Tā nu vins ari slupst visu mūzu.

+7
0
Atbildēt

0

Mantrausis 10.02.2015. 12.52

Augusts gan prot runāt it veikli, bet reti prot paskaidrot. Latvijā ir problēma uzskatos, ka tieša valoda var radīt problēmas. Diemžēl, šo “shēmu” vairāk rada ļauži paži, ne politiķi, deputāti vai ministri. Tālruņa zvana princips un sīka atriebība praksē sastopama it bieži un – ļoti žēl – to uzskata par normu, paslauka zem lieveņam vai izliekas nemanām… Tā vajag!

Kas attiecas uz Prezidenta vēlēšanām, ja jau uztraucas par frakciju disciplīnu vai balsošanu “ne pēc sirdsapziņas” (Kas netieši norāda, ka citreiz tā rīkoties var! ?), kāpēc neierakstīt rindiņu noteikumos, ka, balsojot par prezidentu, spekā ir tikai un vienīgi deputāta brīva griba un pārliecība… Viss.

Diemžēl, tas jau ļoti smagas diagnozes veidā norāda uz vēlmi visu un itin visu iestūķēt reglamentu un dokumentu rāmjos. Tā gan ir mūsu bēda Nr. 1.

+6
0
Atbildēt

1

    edge_indran > Mantrausis 10.02.2015. 13.57

    ——-

    “Jūsu” bēda – “mūsu” prieks!

    Saules mūžu 4.maija režīmam!

    Lai dzīvo auseklīšu, kampēju un oligarhu nesatricināmā savienība!!

    Uz priekšu – pretim pilnīgai saplūšanai ar ES kodolu!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=qLDMMsRBSUQ

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu