Islāmistu uzbrukumos Sīnaja pussalā nogalināti vismaz 26 cilvēki • IR.lv

Islāmistu uzbrukumos Sīnaja pussalā nogalināti vismaz 26 cilvēki

25
Ēģiptes armija Kairas ielās. Foto: AFP/LETA

Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies islāmistu grupējums

Vairākos koordinētos uzbrukumos Ēģiptes drošības spēku bāzēm Sīnaja pussalā ceturtdien nogalināti vismaz 26 cilvēki, ziņo LETA/AFP.

Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies islāmistu grupējums, kas izteicis uzticību teroristiskajai organizācijai “Islāma valsts”.

Amatpersonas vēsta, ka vispirms ar raķetēm apšaudīta policijas pārvalde, militārā bāze un armijas dzīvojamais kvartāls Arīšā, bet pēc tam pie armijas apgādes bāzes uzspridzināta ar sprāgstvielām pildīta automašīna.

Ar mīnmetējiem apšaudīta arī izlūkdienesta ēka, virsnieku klubs, kāda laikraksta redakcija un vairāki armijas kontrolposteņi.

Tikmēr grupējums, kas iepriekš bija pazīstams kā “Ansar Beit al Maqdis”, bet tagad sevi dēvē par “Islāma valsts Sīnaja provinci”, paziņojumā, kas publicēta vienā no islāmistu tīmekļa vietnēm, apgalvo, ka uzbrukumu laikā uzspridzinātas trīs ar sprāgstvielām pildītas automašīnas un ka to veikuši kaujinieki, kas iefiltrējušies drošības dienestu objektu teritorijās.

Eksplodējot raķetei, viens virsnieks nogalināts arī Rafahas kontrolpunktā uz robežas ar Gazas joslu.

Dažādi avoti vēsta par atšķirīgu nogalināto skaitu. Tā kāds anonīms avots armijā apgalvo, ka drošības dienestu pārstāvju vidū esot pat 40 nogalinātie. Vēl vismaz 62 cilvēki guvuši ievainojumus.

 

Komentāri (25)

v_rostins 30.01.2015. 12.07

Sīvās cīņās arī pret Islama valsti, pagaidām vieni paši cīnās ukraiņu karavīri. Simts raķešu nesošas bezpilota lidmašīnas un tūkstoti bezpilota dronu – snaiperu Ukrainas armijai un Islama valsts atgriezīsies no kurienes nākusi, Lubjankā Dzeržinska laukumā.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu