Vācijā dedzināta "Charlie Hebdo" karikatūras pārpublicējuša laikraksta redakcija • IR.lv

Vācijā dedzināta “Charlie Hebdo” karikatūras pārpublicējuša laikraksta redakcija

23
Pēc laikraksta "Hamburger Morgenpost" dedzināšanas. Foto: AFP/LETA

Maskavā aizturēti aktīvisti ar plakātiem “Je Suis Charlie”

Vācijas ziemeļu pilsētā Hamburgā agrā svētdienas rītā noticis ļaunprātīgas dedzināšanas uzbrukums pret laikrakstu “Hamburger Morgenpost”, kas pārpublicēja Francijas satīriskā laikraksta “Charlie Hebdo” karikatūras ar islāma pravieti Muhamedu, ziņo LETA/AFP.

Uzbrukumā neviens nav cietis. Laikraksta redakcijai ar akmeņiem izsisti logi un telpās iemesti degoši priekšmeti, informēja vietējā policija. Ugunsgrēkā izdegušas divas telpas ēkas pirmajā stāvā, bet liesmas ātri apdzēstas.

Par uzbrukumu aizturēti divi cilvēki. Policisti pagaidām atteicās minēt, vai uzbrukums vācu laikraksta redakcijai saistīts ar karikatūrām.

Cilvēktiesību aizstāvības organizācija „Reportieri bez robežām” asi nosodījusi „Hamburger Morgenpost” redakcijas aizdedzināšanu. Organizācija uzskata, ka tas bijis saistīts ar „Charlie Hebdo” karikatūru pārpublicēšanu.

„Vācijā vardarbība nevar būt veids, kā izrēķināties ar nepopulāriem viedokļiem vai publikācijām,” teikts organizācijas Vācijas nodaļas vadītāja Kristiana Mīra paziņojumā. „Vārda brīvība ir viens no pamatprincipiem un tas nav apspriežams. Tādu rīcību kā ēku aizdedzināšana vai uzbrukumi žurnālistiem nedrīkst pieļaut.”

Laikraksts “Hamburger Morgenpost” šonedēļ pēc slaktiņa Francijas žurnāla redakcijā pārpublicēja trīs “Charlie Habdo” karikatūras, atgādinot par preses brīvību.

Savukārt Maskavas centrā sestdienas vakarā aizturēti divi aktīvisti, kas rokās turēja plakātus “Je Suis Charlie” (Es esmu Čārlijs), ar ko starptautiskā mērogā tiek pausts protests pret asiņaino slaktiņu žurnāla “Charlie Hebdo” redakcijā.

Aktīvisti aizturēti Maskavas Manēžas laukumā, kur sestdienās mēdz notikt opozīcijas piketi. Aizturētie nogādāti policijas iecirknī, kur viņiem sastādīts protokols par masu akciju rīkošanas noteikumu pārkāpumu. Pēc tam abi vīrieši atbrīvoti.

Jau ziņots, ka vairāki desmiti pasaules līderu svētdien pievienosies Parīzē paredzētajam masu protestam pret islāmistu ekstrēmistu noziegumiem, paužot solidaritāti Francijai pēc satīriskā žurnāla redakcijā “Charlie Hebdo” sarīkotā asiņainā slaktiņa. Plānots, ka gājienā Parīzē piedalīsies arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

 

Komentāri (23)

J.Biotops 11.01.2015. 16.46

Tikai neiedomāsimies to saistīt ar islamu!

+4
0
Atbildēt

0

dzeris49 11.01.2015. 18.35

Īstenībā, tie uzbrucēji ir nevis noziedznieki, bet, upuri, ko sabiedrība nav spējusi integrēt, viņi jūtas atstumti, un tā viņi protestē.

Apmēram tā teica kādas Francijas ctb organizācijas pārstāve intervijā.

+3
-1
Atbildēt

1

    aivarsk > dzeris49 11.01.2015. 23.39

    Apmēram tas pats tiek sludināts par krieviem Latvijā, kuri nabadziņi arī nav spējuši integrēties…

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

salamandrs 13.01.2015. 00.41

“Savukārt Maskavas centrā …. ar ko starptautiskā mērogā tiek pausts protests pret asiņaino slaktiņu žurnāla “Charlie Hebdo” redakcijā.”

– IZCILI TUPA INTERPRETĀCIJA :

1) aktīvisti, kas rokās turēja plakātus “Je Suis Charlie” – tie ir nevis pret terorismu,

bet … PAR TO, KA VAJAG AR SAVĀM ŠĻŪKACĪBĀM TERORISMU UZBAKSTĪT – tieši

par to visi tie “Je Suis Charlie” demonstrē ;

2) pret terorismu demonstrē tie, kas iet ar “FREEDOM”, “C’est l’encre qui doit couler pas le sang R.I.P.” utml.;

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu