"Nabaklab" notiks "Frankofonā kino kluba" vakari • IR.lv

“Nabaklab” notiks “Frankofonā kino kluba” vakari

31
Kadrs no filmas "Lazāra kungs". Publicitātes foto

Kanādas mākslas un dokumentālās filmas. Otrdien – 2011.gada Kanādas labākā mākslas filma “Lazāra kungs”

Klubā “Nabaklab” no otrdienas, 28.oktobra līdz 2015.gada martam notiks “Frankofonā kino kluba” vakari, raksta aģentūra LETA. “Frankofonā kino kluba” vakaros tiks izrādītas Kanādas mākslas un dokumentālās filmas, vienlaikus piedāvājot iespēju praktizēt franču valodu. 

“Frankofonā kino kluba” atklāšanas seansā 28.oktobrī plkst.18 klubā “Nabaklab” tiks demonstrēta 2011.gada Kanādas labākā mākslas filma “Lazāra kungs” (“Monsieur Lazhar”). Pirms seansa pusstundas garumā skatītājiem būs iespēja praktizēt franču valodu, diskutējot par filmas tēmu. Filma tiks rādīta franču valodā ar subtitriem angļu valodā. 

Filma “Lazāra kungs” vēsta par Alžīrijas imigrantu Baširu Lazāru, kurš tiek pieņemts darbā kādā Monreālas skolā, lai aizstātu populāru skolotāju, kura izdarījusi pašnāvību. Lai gan jau no pirmās stundas skolotāju un skolēnus šķir kultūras atšķirības, viņi pamazām iepazīst un pieņem viens otru. Baširs palīdz skolēniem tikt galā ar sērām, taču skolā nevienam nav ne jausmas par viņa paša sāpīgo pagātni un iespējamību tikt izraidītam no valsts. Filma ieguvusi balvas vairākos starptautiskos festivālos – 2011.gada Starptautiskajā Toronto filmu festivālā filma atzīta par labāko Kanādas filmu. 2012.gadā Kanādas kinoakadēmija filmai piešķīra ikgadējo “Ženī” (“Genie”) balvu sešās kategorijās, tostarp kā labākā spēlfilma, kā arī par labāko adaptēto scenāriju un labāko režisora darbu. Tajā pašā gadā filma tika nominēta “Oskara” balvai labākās ārzemju filmas kategorijā. 

Kino kluba repertuārā tiks iekļauti tādi kinodarbi kā “Pašendāles kauja” (“La bataille de Passchendaele”), “Saplūšanas punkts” (“Pointe de Fuite”), “Soraida, Palestīnas sieviete” (“Soraida, une femme de Palestine”), “Kabulas bokseres” (“Les boxeuses de Kaboul”), “Gabriela” (“Gabrielle”) un citas filmas. Pasākumu organizē “Valodu darbnīca” un Kanādas vēstniecība Latvijā, sadarbojoties ar kinoteātri “Kino Bize”.

Sīkāka informācijas kluba “Nabaklab” mājas lapā

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu