Behmane atteikusies no veselības ministres amata • IR.lv

Behmane atteikusies no veselības ministres amata

22
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Atteikums saistīts ar īso amata termiņu; ministres pienākumus joprojām pilda Straujuma

Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas vadītāja Daiga Behmane atteikusies no piedāvājuma ieņemt vakanto veselības ministra amatu, vēsta aģentūra LETA. Kā intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” šorīt informēja Behmane, viņa par savu lēmumu jau informējusi Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V).

Pēc Behmanes teiktā, viņas lēmums saistīts ar īso laika posmu, ko varētu pavadīt amatā. Ieņemot amatu uz dažiem mēnešiem, viņai būtu jāpārtrauc pašreizējā profesionālā nodarbošanās un iesāktie darbi. Behmane gan solījusi premjerministrei sniegt konsultācijas un praktiski atbalstīt veselības aprūpes nozares jautājumos.

Ministru prezidente Straujuma intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta Panorāma” neizslēdza iespēju, ka varētu tikt atrasts kāds pretendents, kurš vēlētos kļūt par veselības ministru un turpināt šo darbu, ja “Vienotība” saglabās atbildību par veselības nozari pēc Saeimas vēlēšanām. Taču aktīva veselības ministra amata pretendenta meklēšana vairs nenotikšot.

Līdz tam Straujuma pati pildīšot ministra amata pienākumus. Tiks izveidota ekspertu darba grupa, kas sagatavos priekšlikumus veselības nozares pārraudzīšanai, darāmo darbu sarakstu līdz vēlēšanām un nākamajai valdībai. Straujuma plāno pieņemt darbā parlamentāro sekretāru, kurš varētu uzraudzīt grupas darbu. Ja tas būšot cilvēks no Saeimas, tam nebūs vajadzīgs papildu finansējums atalgojumam.

Kā ziņots, ilgstoši slimojošā un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām saņēmusī veselības ministre Ingrīda Circene (V) 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu, un valdības vadītāja Circenes demisiju pieņēma.

Sākotnēji ministra amatam bija uzrunāts Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis, kurš no piedāvājuma atteicās. Vēlāk Straujuma vakantajam amatam uzrunāja Behmani. Patlaban premjerministre veselības ministres pienākumus pilda pati, tomēr atzinusi, ka pilnvērtīgi strādāt tā ir grūti.

Komentāri (22)

silvija_vitina 22.07.2014. 11.10

Ir pienācis laiks likvidēt Veselības ministriju. Jo veselības nozare jau ir likvidēta. Tas, protams, ar ironiju.

Uz šo ziņu cilvēki vispār vairs nereaģē tāpēc, ka ministrija sen jau nodarbojas tikai ar sevis uzturēšanu pie dzīvības, nevis ar nozari.

Man šodien bija pilnīgi konkrēts, tiešs un sāpīgs “kontakts” ar veselības “aprūpes” sistēmu, kuru pat negribu iztirzāt, vnk. kārtējais apliecinājums, kā sistēma samaļ cilvēku. Līdz mielēm sāpīgi.

+7
0
Atbildēt

0

dro 22.07.2014. 12.21

Viena lieta kaut ko griezt starptautisku organizāciju uzraudzībā, pavisam cita loģiski reformēt pārvaldi. Tas nav akmens Vienotības lauciņā, jo arī citas partijas izcēlušās tikai kā sponsoru interešu apkalpotājas, tomēr aurēšanai par Latvijas veiksmes stāstu nav pamata. Varbūt publikai beidzot pieleks, ka vaina nav Circenē, bet koalīcijas politiskajā gribā:)

+6
0
Atbildēt

3

    Ludmila > dro 22.07.2014. 12.36

    Varbūt publikai beidzot pieleks, ka vaina nav Circenē, bet koalīcijas politiskajā gribā:)

    …….

    Lai būtu politiska griba ir jābūt gatavam pēc 4 gadi izlidot no saemas u t t .

    Patiesi jābūt filigrānam politiķim lai varētu veikt kādu reformu ( kura NOTEIKTI lielai vai ļloooti lielai daļai nepatiks šķitīs nesaprotama ) un vienlaikus gūt tautas atbalstu .

    Bet mums vis iet par gatavu taciņu solam …. nu jau zini visiem visu , bet visvairāk pensionāriem . Un rezultāts .

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dro 22.07.2014. 16.13

    Latvijas politiķi bez starptautiskā vagara vispār neko reformēt nespēj, un arī negrib.

    Un arī Latvijas augstākā birokrātija, kas saistīta ar politiķiem, nekādas reformas nevēlas, un, pie vajadzības, var sabotēt jebkuru reformu, jo, kā jebkura birokrātija, ieintersēta saglabāt esošo situāciju un savas darbavietas, algas, un bezatbildības līmeni, nekāda cita interse tai nav.

    Lai ko reformētu, vajadzīga liela politiska griba, bet, kur tad te tāda radīsies.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dro 22.07.2014. 12.59

    Ko tu gribi teikt ar to “visvairāk pensionāriem”, sīkāk nevari paskadrot, man galīgi nav skaidrs, ko tev tie pensionāri nodarījuši.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 22.07.2014. 09.33

To jau varēja paredzēt, ka drīz pienāks laiks, kad veselības joma tiks atstāta pašmiršanai. Nākamā būs izglītība. Ko lai saka – sabiedrība un varas elite ir tik slima un degradējusies, ka šīs jomas var vienkārši izņemt ārā no sabiedriskā pakalpojuma un politikas pārraudzības. Vai nav politiskā krīze, ka neviena no partijām, kas ir Saeimā un neviena no jaunajām partijām, nevar piedāvāt nevienu spēcīgu kandidātu ministra amatam ne veselībā, ne izglītībā? …ar visu to, ka nozares algas ir zemākas par ministra algu.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu