Vācijas futbola izlase iegūst Pasaules kausu • IR.lv

Vācijas futbola izlase iegūst Pasaules kausu

41
Vācijas izlase līksmo pēc Pasaules kausa iegūšanas. Foto: LETA-EPA

Labākais turnīra spēlētājs – Argentīnas uzbrucējs Lionels Messi

Par četrkārtējo Pasaules kausa ieguvēju svētdien kļuva Vācijas futbola izlase, kas sacensību finālā ar rezultātu 1:0 spēles cīņas papildlaikā pārspēja Argentīnas valstsvienību, vēsta aģentūra LETA. Vācija ir pirmā Eiropas izlase, kam izdevies iegūt kausu turnīrā Amerikas kontinentā.

Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 0:0, bet mača papildlaikā vienīgos vārtus guva Vācija, kad 113.minūtē pēc lieliskas Andrē Širles piespēles precīzs bija uzbrūkošais pussargs Mario Gēce. Viņš laukumā nāca kā maiņas spēlētājs. Vācijā šodien izsludināta nacionālā brīvdiena.

Par turnīra labāko spēlētāju nosaukts Argentīnas izlases uzbrucējs Lionels Messi, kurš gan paudis viedokli, ka viņa valstsvienība Pasaules kausu bija pelnījusi vairāk. Sporta komentētāji apspriež vairākus tiesnešu lēmumus finālmačā, kas esot bijuši strīdīgi, taču tas nemaina spēles iznākumu. Finālspēli tiesāja itālis Nikola Ricoli.

Astoņgadīgais Linards Lazdāns no Latvijas FIFA Pasaules kausa finālspēlē pārpildītajā Marakanas stadionā devās roku rokā ar Vācijas izlases uzbrucēju Miroslavu Klozi – visu laiku rezultatīvāko spēlētāju finālturnīru vēsturē, vēsta portāls Delfi. Kloze bija viens no spēlētājiem, kuru Linards visvairāk vēlējās ievest stadionā, tādēļ mazais puika no Latvijas ir piepildījis savu sapni. Linards, “McDonald’s” kampaņas “Ieved stadionā zvaigzni!” uzvarētājs, bija viens no 22 bērniem, kuri FIFA Pasaules kausa finālā ieveda stadionā Argentīnas un Vācijas valsts vienību spēlētājus.

Jau ziņots, ka sestdien spēlē par trešo vietu Nīderlande ar 3:0 uzvarēja turnīra saimnieci Brazīliju. Pasaules kausa izcīņas futbolā astotdaļfinālam kvalificējās sešas Eiropas un piecas Dienvidamerikas komandas, bet grupu turnīru nepārvarēja neviena Āzijas vienība.

Nākamais Pasaules kausa izcīņas turnīrs 2018.gadā notiks Krievijā.

 

Komentāri (41)

ligakalnina 14.07.2014. 08.21

Un Putins ar Merkeli Brazīlijā esot tikušies un nonākuši pie vienprātīga secinājuma, ka Ukrainas valdībai nepieciešamas miera sarunas ar “separatistiem”, lai pārtrauktu “asinsizliešanu”, par ko Putins un Merkele est izteikušies “lielā vienprātībā”.

Pa to laiku no Krievijas Ukrainas teritorijā ienākusi kolona no vairākiem desmitiem bruņutransportieru un vairākiem jaunākiem T90 tipa tankiem, viss ar Krievijas karogiem, ( ši apbruņoti ar jaunāko bruņojumu un spēj notriekt arī lidmašīnas).

Tas, protams, nav nekāds iemesls, lai ieviestu smagākas sankcijas, vai nepārdotu mistraļus Krievijai, Putins taču “par mieru”.

+7
0
Atbildēt

0

Þanis Bezmers 14.07.2014. 08.41

Ločmel, “urā” ir tatāru mongoļu sauklis, kas nozīmē – mans zirgs tevi seksuāli izmantos šeit un tagad. Vai tev ir zirgs? Vai pats esi zirgspēcīgs? Ko tu dari Latvijā, pridurok?

+4
0
Atbildēt

1

    dzintarz > Þanis Bezmers 14.07.2014. 13.01

    ierados Ločmel, “urā” ir tatāru mongoļu sauklis, kas nozīmē … Ko tu dari Latvijā, pridurok?

    =======

    Amatu apvienotājs Entonijas ielas vēstniecības Dē-pils konsulātā: dienā apkopējs, naktī – “piektais sekretārs”, atbild par nužņiku..

    0
    0
    Atbildēt

    0

Ralfs 14.07.2014. 22.30

Народ, нашла новую фишку по заработку – просто читать смс и получать за это деньги, я в день зарабатываю от 15 баксов просто читая смс, времени не занимает вообще и возраст не имеет значения.++ Попробуйте сами, вам понравиться этот вид заработка. Вот ссылка –

http://vk.cc/2MNzEo

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu