Pabriks: Dombrovskis var būt viens no labiem kandidātiem uz augstu Eiropadomes vadības amatu • IR.lv

Pabriks: Dombrovskis var būt viens no labiem kandidātiem uz augstu Eiropadomes vadības amatu

50
Valdis Dombrovskis (no kreisās) tikšanās laikā Latvijā ar Žanu Klodu Junkeru. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Latvijas bijušo premjerministru iespējamo van Rompeja pēcteču pulkā min arī ārvalstu mediji

Bijušais Latvijas premjerministrs un Eiropas Parlamenta deputāts (EP) Valdis Dombrovskis (Vienotība) varētu būt viens no labiem kandidātiem uz augstu Eiropadomes vadības amatu, piektdien intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” teica Dombrovska partijas biedrs un arī eiroparlamentārietis Artis Pabriks (Vienotība).

Valda Dombrovska jautājums patlaban ir “ieņēmis tādu ļoti interesantu pagriezienu, jo tas nav jautājums tikai par [Eiropas] Komisiju, bet tas ir jautājums kopumā,” raidījumā teica Pabriks. “Varbūt parādīsies arī kādas citas interesantas iespējas Dombrovskim iegūt spēcīgas pozīcijas Eiropas Savienībā priekš mūsu valsts.” Viņš teica, ka šis jautājums vēl ir atklāts.

Viņaprāt, nav izslēgts, ka Dombrovskis varētu būt viens no “labiem kandidātiem uz Eiropadomes vadību”. Ir zināmi tie cilvēki, kuri ar viņu varētu konkurēt uz šo amatu, teica Pabriks.

Patlaban Eiropadomes priekšsēdētājs ir Hermanis van Rompejs, kura darbības termiņš beidzas šā gada novembra beigās.

Kā raksta “Delfi.lv”, atsaucoties uz britu izdevumu „The Economist”, minēdams, ka starp potenciāli reālākajiem kandidātiem patlaban esot bijušais Igaunijas premjers Andrus Ansips, bijušais Somijas premjers Jirki Katainens, Īrijas premjers Enda Kenijs un Valdis Dombrovskis. Eiropas ziņu portāls „Euractiv” kā vienu no iespējamiem kandidātiem piemin arī Dānijas premjeri Helli Torningu-Šmitu.

Katainens, Kenijs un Dombrovskis kā potenciāli līderi tika minēti arī cīņā par Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatu. Visi trīs politiķi pārstāv EP Eiropas Tautas partijas (ETP) grupu. Dombrovskis pat tika izvirzīts kā viens no trim kandidātiem partijas kongresā, taču tajā negaidīti atsauca savu kandidatūru, tādējādi izrādot savu atbalstu Žanam Klodam Junkeram.

 

Komentāri (50)

Ieva 11.07.2014. 12.55

Vēlu veiksmi Dombrovskim. Te būtu jāņem vērā arī tas, ka priekš Eiropas viņš ir neitrāla kompromisa kandidatūra, un bieži vien tas ir izšķirošais…

+15
-6
Atbildēt

4

    ILZE > Ieva 11.07.2014. 13.17

    Ķīps

    Mana kaimiņiene, Veltas tante, ir neitrāla figūra, čekistu un bandītu kājslauķis, kolorado lentenis, noteikti tas nav.

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Ieva 11.07.2014. 22.59

    Es vēlu, lai viņu iznestu cauri, ko viņš godam ir nopelnījis.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    ILZE > Ieva 11.07.2014. 23.02

    DikembeSakamoto

    Nesatraucies! Ar tādu bagāžu Eiropas politiķi ne tikai atkāpjas no amatiem, bet reizēm arī nošaujas.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > Ieva 14.07.2014. 14.39

    “Ar tādu bagāžu Eiropas politiķi ne tikai atkāpjas no amatiem, bet reizēm arī nošaujas.” – mūsējais nenošausies, viņam ir īpaši bieza āda – viņam kā pīlei ūdens.

    0
    0
    Atbildēt

    0

peerku 11.07.2014. 14.02

Dombrovska k-gs, paldies par Jūsu pašaizliedzību, kad no “siltas vietas” Eiroparlamentā atnācāt glābt Latviju no bankrota, un 4 gadu laikā Jums tas arī veiksmīgi izdevās. Piedodiet tiem dažiem nepateicīgajiem, jo viņi nesaprot, ko dara.

Lai Jums veiksmīga karjera Eiropā! Mēs varēsim ar Jums lepoties.

+12
-8
Atbildēt

2

    ILZE > peerku 11.07.2014. 14.39

    DD1

    Gan jau kāda padzītā LM strādnieka lāpsta novērtēs nācijas “glābēja” pieri.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    inta_s > peerku 11.07.2014. 15.42

    Un paldies par kredita portfeliti 3a, un ka savu biroja vaditaju ielikat Rigas Lidostas valde bez konkursa, un sledzat regionos skolas, slimnicas, kulturas namus, policijas un ugunsdzeseju iecirknus kas tad kopuma padarija regionus tuksas bedres un piespieda simtiem tukstosu pamest valsti un ka LR parads rekorda lieluma, un klaji ignorejat LR pilsonu viedokli pret EURO, bet gan nodevat LR pilsonus un nerikojat referendumu, utt.

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

Maira 11.07.2014. 16.33

+++ОБЯЗАТЕЛЬНО ПОСМОТРИТЕ!

Ребята, я чуть с ума не сошла, зашла на 5 минут, заработала 20 баксов, теперь всем советую. Уже и деньги получила на карточку, можно смело работать (авторизация через вк) –> http://vk.cc/2H2F3x

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu