"Arēnā Rīga" atklās Pasaules koru olimpiādi • IR.lv

“Arēnā Rīga” atklās Pasaules koru olimpiādi

29
Viens no galvenajiem olimpiādes simboliem - Pasaules koru olimpiādes Miera zvans, ar kura skaņām tiks iezvanīta Pasaules koru olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremonija "Arēnā Rīga". Foto: Ieva Čīka, LETA

460 kori no 73 pasaules valstīm Latvijā uzstāsies līdz 19.jūlijam

Trešdien, 9.jūlijā, “Arēnā Rīga” plkst. 20 notiks Pasaules koru olimpiādes oficiālā atklāšanas ceremonija ar Valsts prezidenta Andra Bērziņa līdzdalību.

Dalībvalstu karogu parādi un olimpiādes karoga svinīgo pacelšanu, Pasaules koru olimpiādes starptautiskās konkursu žūrijas godināšanu un īpašo Zvana ceremoniju kuplinās Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, solisti Renārs Kaupers un Intars Busulis, saksofonists Oskars Petrauskis, Latvijas Nacionālās operas baleta mākslinieki, solisti, deju grupa „Dzirnas”, vairāki kori, folkloras kopas un dūdinieku grupa.

Pasaules koru olimpiādē līdz 19.jūlijam piedalīsies 460 kori, kuros ir 27 000 dziedātāju. Olimpiādes dalībnieki ieradīsies no 73 valstīm piecos kontinentos.

Olimpiādē notiks konkursi, draudzības koncerti, kā arī atzītu mūziķu meistarklases.

Kori sacentīsies 29 kategorijās gan akadēmiskajā kora dziedāšanā, gan garīgajā mūzikā. Konkursos varēs dzirdēt džezu, popmūziku, spiričuelus, kā arī gospeļu mūziku. Katru konkursu kategoriju vērtēs kompetenta žūrija. Žūrija noteiks uzvarētājus, kas saņems Pasaules koru olimpiādes īpašās balvas un piemiņas medaļas.

Olimpiādes laikā notiks meistarklases, divi Pasaules koru olimpiādes zvaigžņu koncerti “Arēnā Rīga”, vokālo grupu “The Real Group” un “The King’s Singers” solo koncerti, pasaulē pazīstamo kora mūzikas komponistu Mortena Loridsena un Ērika Ešenvalda darbu pirmatskaņojumi, Baltijas apvienotā zēnu kora koncerts, vairāk nekā 30 draudzības koncerti Rīgā – Esplanādē, Vērmanes dārzā un citviet pilsētā -, kā arī svētku koncerti Siguldā un Jūrmalā, sakrālās mūzikas koncerts un dalībnieku gājiens. Draudzības koncerti paredzēti arī Dobelē, Pūrē un Salaspilī.

Koru programmu lasiet šeit.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu