Vēl nesvinu! • IR.lv

Vēl nesvinu!

2
Ernests Gulbis Francijas atklātā čempionāta pusfināla spēlē pret Novaku Džokoviču 6.jūnijā

Pirmais latvietis, kuram izdevies iekļūt izcilāko tenisistu desmitniekā – Ernests Gulbis (25) ir sajutis uzvaras garšu, gatavs smagi strādāt un neslēpj savu mērķi kļūt par vislabāko pasaulē

Konkurence profesionālajā tenisā ir nežēlīga. Būt pasaules labāko spēlētāju simtniekā jau ir izcili, bet iekļūt pirmajā desmitniekā – tas ir un paliek daudzu nepiepildīts sapnis. Ernestam Gulbim nu tas ir izdevies. Pēc pārliecinošā snieguma šogad un īpaši nupat aizvadītajā Francijas atklātajā čempionātā Parīzē, kurā latvietis pieveica visu laiku titulētāko tenisistu Federeru un pasaules elites spēlētāju Berdihu, pirmo reizi karjerā nonākot līdz pusfinālam vienā no gada četriem nozīmīgākajiem jeb Grand Slam turnīriem. Piekāpies ATP ranga otrajai raketei Džokovičam, viņš tomēr nopelnīja pietiekamu punktu skaitu, lai pirmoreiz iekļūtu līderu desmitniekā.

Taču izrādās – šis panākums kādreizējam ballīšu cienītājam vairs nav iemesls svinībām. «Man ar to nepietiek. Tagad vēlos sasniegt vairāk, esmu kļuvis atkarīgs no panākumiem,» Ernests ar smaidu pavēstīja preses konferencē, uz neticīgi atkārtotu jautājumu par nesvinēšanu vēlreiz sakot: «Nē. Varbūt nopīpēšu kādu cigāru ar treneri. Tas ir vienīgais netikums, kas man atlicis.» Viņš gatavs spert nākamo soli tālāk. Cik tālu? «Līdz galam, līdz pirmajai vietai.»

Smalks siets

Tenisā uzvarēt kādā no Grand Slam turnīriem ir prestižāk nekā olimpiskajās spēlēs – drošs pierādījums tam ir nežēlīgā konkurence. Pamatturnīrā var spēlēt 128 labākie, čempionam jāuzvar septiņās spēlēs pēc kārtas, turklāt visos mačos ir piecu setu formāts. Salīdzinājumam – olimpiskajās spēlēs konkurence uz pusi mazāka, finālistiem ir sešas spēles, turklāt tikai pats fināls līdz uzvarētiem trim setiem, pārējās spēlēs līdz diviem. Tāpēc ir skaidrs – nejauši nokļūt līdz pusfinālam Grand Slam turnīrā nav iespējams. Pagājušajā nedēļā Parīzē Ernests Gulbis bija labāko četriniekā, turklāt 25 gadu vecumā – pats jaunākais šajā kompānijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu