Konkurences uzraugs pētīs iespējamo mobilo sakaru cenu celšanu • IR.lv

Konkurences uzraugs pētīs iespējamo mobilo sakaru cenu celšanu

28
Foto: Ieva Lūka, LETA

Mobilo sakaru operators “Tele2” no 1.jūlija veiks fiksēto tarifu pakalpojumu cenu paaugstināšanu

Reaģējot uz Latvijas Telekomunikāciju asociācijas (LTA) izpilddirektora Jāņa Leļa publiski pausto informāciju par iespējamo tarifu paaugstinājumu par mobilo telefonu operatoru pakalpojumiem, Konkurences padome (KP) trešdien ir ierosinājusi tirgus uzraudzības lietu.

KP biznesa portālu “Nozare.lv” informēja, ka Lelis tika aicināts ierasties KP sniegt paskaidrojumus par saviem publiskajiem izteikumiem, taču viņš atteicies sniegt sīkāku skaidrojumu un atteica tikšanos, aizbildinoties ar lielo aizņemtību tuvākajās divās nedēļās.

“Lelis vienīgi norādīja, ka informācijas paušana par iespējamo tarifu paaugstinājumu ir viņa privātais viedoklis un visi jautājumi jāuzdod telekomunikāciju operatoriem. Tāpēc KP pārstāvji šo pēcpusdien piedalīsies LTA valdes sēdē,” apliecināja KP pārstāve Inita Kabanova.

Viņa uzsvēra, ka šādi publiski paziņojumi no asociācijas vadītāja puses ir kategoriski nepieļaujami. “Tarifu noteikšana ir katra uzņēmuma individuāls lēmums, kas tiek pieņemts saistībā ar individuāliem komercdarbības rādītājiem un darbības plāniem,” sacīja Kabanova.

KP atzina, ka cenu maiņa nedrīkst tikt sagatavota kopīgi, nedz piedaloties asociācijas biedriem, nedz to pārstāvjiem. KP ieskatā asociācijas vadošas amatpersonas publiski paziņojumi par tarifu celšanu var liecināt par asociācijas biedru saskaņotu rīcību. Šaubas par to var mazināt tirgus dalībnieku publiska norobežošanās no šādiem paziņojumiem un atbildīga turpmākā rīcība.

Mobilo sakaru operators “Tele2” no 1.jūlija veiks fiksēto tarifu pakalpojumu cenu paaugstināšanu 5,45% līdz 16,9% apmērā, liecina kompānijas priekšsēdētāja Valda Vancoviča parakstīts paziņojums klientiem.

Trešdien LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Latvijas Telekomunikāciju asociācijas izpilddirektors Jānis Lelis pieļāva, ka Latvijā tarifus varētu celt arī citi lielākie mobilo sakaru operatori.

Iepriekš Lelis biznesa portālam “Nozare.lv” atzina, ka viens no iespējamiem iemesliem cenu celšanai ir Eiropas Savienībā noteiktie starpsavienojuma un savienojuma pabeigšanas tarifu griesti. Sakarā ar šiem griestiem Lelis prognozē, ka šogad Latvijas telekomunikāciju nozare varētu piedzīvot apgrozījuma kritumu.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu