Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrāde laikmetīgās dejas projektam "Solo piecpadsmit" • IR.lv

Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrāde laikmetīgās dejas projektam “Solo piecpadsmit”

33
Izrādes publicitātes foto

14 laikmetīgās dejas horeogrāfi veido īsformāta solo darbus Olgai Žitluhinai

Šovakar, 3.jūnijā plkst.21 un rīt plkst.19 Ģertrūdes ielas teātrī notiks laikmetīgās dejas projekta “Solo piecpadsmit” pirmizrāde, raksta aģentūra LETA.

Projektā “Solo piecpadsmit” 14 laikmetīgās dejas horeogrāfi veido īsformāta solo darbus Olgai Žitluhinai. Horeogrāfe šajā izrādē iejutīsies dejotājas lomā. Vairums izrādes horeogrāfu – Katrīna Albuže, Nadežda Beļajeva, Evita Birule, Dmitrijs Gaitjukevičs, Ramona Galkina, Liene Grava, Elena Jacinta, Lilija Lipora, Līga Liberte-Lasmane, Elīna Lutce, Valērijs Oļehno, Sintija Siliņa, Guntis Spridzāns un Eva Vancāne – laikmetīgo deju studējuši Latvijas Kultūras akadēmijā Žitluhinas vadītajā programmā. 

Visi horeogrāfi darbojas Latvijas laikmetīgajās dejas laukā, līdz ar to šī izrāde ļaus saskatīt arī zināmu nozares kopainu. Vienlaikus projekts pēta dažādu mākslas profesiju un varas attiecības – izrādē horeogrāfe “pakļaujas” savu audzēkņu vadībai un atbildība par izrādes galīgo formātu uzticēta nevis horeogrāfam vai režisoram, bet gan mūzikas producentam “ELVI” un dejas dramaturģei Intai Balodei. 

Izrādes tapšanas gaitā katram horeogrāfam bija atvēlēti divi dažu stundu mēģinājumi ar dejotāju Žitluhinu. Mēģinājumu laikā viņi izveidoja horeogrāfiju, kas tika nofilmēta, lai to varētu izmantot tālākā izrādes izstrādes posmā. Katrs horeogrāfs redzēja tikai sava darba rezultātu. Kad visas horeogrāfijas bija tapušas, darbu ar uzfilmētajiem 1 līdz 9 minūtes garajiem videomateriāliem sāka “ELVI” un Balode, kas atbildīgi par kopējo izrādes struktūru – horeogrāfiju secību un skaņu ainu. Pēc tam kopīgos mēģinājumos izrādi izstrādāja tās struktūras veidotāji un Žitluhina.

Vairāk informācijas Ģertrūdes ielas teātra mājas lapā

Biļetes nopērkamas www.bezrindas.lv

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu