Ceturtdien "Omas briljanta istabā" uzstāsies operdziedātāja Sonora Vaice • IR.lv

Ceturtdien “Omas briljanta istabā” uzstāsies operdziedātāja Sonora Vaice

20
Operdziedātāja Sonore Vaice. Publicitātes foto

Kopā ar pavadošo sastāvu “Rick Feds” vadībā izpildīs opermūzikas klasiku

Šovakar, 8.maijā plkst.20 Vecrīgā, “Omas briljanta istabā”, uzstāsies operdziedātāja Sonora Vaice, raksta aģentūra LETA. Vaice kopā ar pavadošo sastāvu “Rick Feds” vadībā izpildīs opermūzikas klasiku, kā arī latviešu komponistu Ērika Ešenvalda un Uģa Prauliņa skaņdarbus. 

Pavadošajā sastāvā spēlēs bundzinieks “Rick Feds” jeb Rihards Fedotovs, basģitārists Reinis Ozoliņš, ģitārists Jānis Ruņģis un arfiste Elizabeta Angelika Lāce. Popmūzikas radošās darbnīcas “Omas briljanta istabā” notiek katru ceturtdienu, un tajās klausītājiem ir iespēja ielūkoties mūziķu radošajā procesā. Pasākumos līdz šim piedalījušies  Jānis Šipkēvics, Intars Busulis, “Goran Gora”, Agnese Rakovska, Aminata Savadogo, Ralfs Eilands, Maija Sējāne un citi. Pasākumu sērijas idejas autors Fedotovs stāstīja, ka robežu laušana starp žanriem veicina jaunradi, brīvību un patiesumu mūzikā. Radošās darbnīcas mūziķis esot sācis, lai veicinātu popmūzikas attīstību Latvijā. Viņš pauda gandarījumu, ka kopīgie koncerti ir ne tikai veicinājuši jaunu formu rašanos, bet arī kopā uz vienas skatuves saveduši mūziķus, kuri iepriekš nekad nav sadarbojušies.

Koncerta viesmāksliniece Vaice ir vairāku starptautisku konkursu laureāte, absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Ludmilas Braunas vokālo klasi. Dziedātāja mācījusies pie Katjas Andželoni, Irisas Dellakvas, Margaritas Gruzdevas, Paolo di Napoli, Ītena Pesena, Barbru Marklundas-Pētersones, Aksela Everaerta, Inges Dorša u.c. Vaice dziedājusi Latvijas Nacionālajā operā, Sidnejas operas festivālā, Štutgartes pilsētas teātrī, Drēzdenes Zempera operā, Klāgenfurtes valsts teātrī, Dalhallas operas festivālā Zviedrijā, Krievijas Lielajā akadēmiskajā teātrī Maskavā, Igaunijas Nacionālajā operā un citviet.

Vairāk informācijas “Omas briljanta istabā” Facebook lapā

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu