Luganskā separātisti ieņēmuši kara komisariātu • IR.lv

Luganskā separātisti ieņēmuši kara komisariātu

69
Pie separātistu ieņemtā kara komisariāta Luganskā. Foto: LETA/ITAR-TASS

Brīdina par Krievijas spēku pastiprināšanu Krimā un aktīvāku spiegošanu Eiropā

Ukrainas austrumu pilsētā Luganskā separātistiem sestdienas vakarā izdevies ieņemt kara komisariāta ēku, vēsta LETA-Korrespondent.net. Uzbrucēji kara komisariātā esošos karavīrus ar autobusiem izveduši nezināmā virzienā, kamēr pūlis pieprasījis viņus linčot. Separātistu gūstā nonākuši arī divi organizācijas “Sabiedriskais sektors” aktīvisti.

Sagrābto karavīru ieroči atņemti un atdoti izformētās milicijas specvienības “Berkut” kaujiniekiem, kas piedalījās uzbrukumā komisariāta ēkai. Pilsētā atslēgti Ukrainas televīzijas kanāli un izveidoti kontrolpunkti. Luganskas separātistu līderis Valērijs Bolotovs sestdien pavēstīja, ka pasludina apgabalā ārkārtas stāvokli, izsludina vispārēju mobilizāciju un nosaka komandanta stundu no plkst.23 līdz 6 rītā. Pēc viņa teiktā, “Dienvidaustrumu armijas centrālais štābs” gatavojas katras apdzīvotās vietas aizstāvēšanai un tā plānos ietilpst arī uzbrukums Kijevai.

Krievija ievērojami pastiprina savus bruņotos spēkus Krimā, pārceļot uz turieni aviāciju un kara daļas, aģentūrai “Ukrinform” pavēstījis avots Krimā, informē aģentūra LETA. “Visu sestdienas dienu debesis virs Krimas bija tumšas aviācijas lidojumu dēļ. Tādas masveida spēku pārdislokācijas laikam nav bijis kopš Krimas vācu okupācijas 1941.gadā,” sacīja informācijas sniedzējs.

Pēc viņa teiktā, no Krievijas kontinentālās daļas pārdislocēti vairāki desmiti iznīcinātāju “MiG”, bet tas līdzinās aviācijas pulkam. Turklāt tās varētu būt jaunākās, 4.paaudzes lidmašīnas. Turklāt aculiecinieki debesīs redzējuši vairākus reaktīvos bumbvedējus “Tu-22 m”.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība (ES), ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Krīze Ukrainā padarīs Vāciju un citas ES valstis par vēl lielākiem Krievijas spiegošanas mērķiem, brīdina Vācijas Konstitūcijas aizsardzības biroja (BfV) vadītājs Hanss Georgs Māsens, vēsta LETA-DPA. “Ārvalstu izlūkdienestiem vienmēr ir interese pašreizējos politiskajos notikumos,” Vācijas laikrakstam “Tagesspiegel” pavēstīja Māsens. “Ņemot vērā Ukrainas krīzi, Krievijas dienesti būs ievērojami ieinteresēti ārpolitiskā un ekonomiskajā politikā citās Eiropas valstīs un it īpaši Vācijā.”

Pēc viņa teiktā, īpaša interese Krievijas izlūkdienestiem būs par lēmumu pieņemšanu, it īpaši jautājumos par to, cik tālu Vācija un Eiropa ir gatavas atbalstīt Ukrainu ekonomiski, it īpaši saistībā ar gāzes piegādēm. Ar šādām zināšanām “Krievija varētu paredzēt, kas varētu sekot saistībā ar iespējamām sankcijām vai diplomātiskām sekām”. Atbildot uz jautājumu, vai Krievijas izlūkdienesti pēdējā laikā Vācijā darbojas aktīvāk, Māsens pavēstīja, ka “krievi šeit vienmēr ir bijuši aktīvi”.

Komentāri (69)

archoftriumph 04.05.2014. 14.10

“События в Одессе – это прежде всего результат партийных квот. Я сразу говорил, что назначать экс-гаишника Закарпатья Луцюка начальником Одесского УМВД – абсолютная глупость. С этим все (в том числе и Аваков) соглашались. Но депутат Батькивщины Дубовый решил, что Одесса – его квота за верность. В результате милиция преступно бездействовала, созерцая сосредоточение приезжих колорадов в центре Одессы”.

http://news.liga.net

tas noziimee ka muusu policijas un armijas rindas ir savlaiciigi jaaiztiira no latvijas valstij nelojaaliem elementiem. viena no pazimeem butu latviesu valodas sliktas prasmes, otrs buutu radinieki krievijaa, tresais partijas piederiiba. tas buutu darbs drosiibas p9olicijai, ja taa patiesaam ruupeejas par valsts drosiibu.

+9
-2
Atbildēt

9

    Amis > archoftriumph 04.05.2014. 16.44

    Edmunds Zālīte tas buutu darbs drosiibas policijai

    ==============

    Eu, vai Tu par unteroficiera sievu, kura pati sevi nopēra?

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Amis > archoftriumph 04.05.2014. 17.19

    zanE ….

    SC vadītās iekšlietu ministrijas vadība, visticamākais pac Kozlovskis, atskaitās krievu fašistiskam mērglim, Korenam, par paveikto darbu 16. martā.

    http://www.youtube.com/watch?v=QRO-20GnMyY&hd=1

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    archoftriumph > archoftriumph 04.05.2014. 15.31

    normunds: piekriitu, arii taa var buut. noziimee ka jaaskataas gudraak. jautaajums kaa tiesi?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne > archoftriumph 04.05.2014. 15.53

    “.ja atceramies mītiņus, kuros pašvaldības policija sargāja un nodrošināja drošību Rīgas satiksmes pievestajiem demonstrantiem…”

    ===

    Šajā gadījumā pārmetumi gan ir vietā tikai saistībā ar to, ka tas bija brīvprātīgi obligāts mītiņš darba dienā, kurā dalību apmaksāja nodokļu maksātāji. Naidīgu pušu norobežošana lielāku ziepju novēršanai ir normāla prakse.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Kristīne > archoftriumph 04.05.2014. 18.14

    “Kristap, būsi tomēr kaut ko palaidis garām…”

    ==

    Varbūt. Municipāļu nelaime jau pēc būtības ir tāda, ka šamie ir “ne gluži policisti” un ir vairāk pakļauti visādiem lokālpolitiskiem vējiem.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > archoftriumph 04.05.2014. 23.28

    Te Tev, zanĪt, kārtējā atbilde jautājumam par alternatīvu Krievijas gāzei: Lietuvas enerģētikas ministrs: Latvija gāzi no Lietuvas LNG termināla varēs saņemt jau janvārī. Arī Lietuvā ir savi zaķi un naudiņi – kautrīgi cilv;eki, kuriem liekas nepieklājīgi atteikties no iespējām:) http://www.tvnet.lv

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    efeja60 > archoftriumph 04.05.2014. 14.57

    Kāda pazīstama sieviete apmēram pirms 5 gadiem bija aizbraukusi ciemos pie māsas. Pēc tam viņa teica, ka vairs nekad nebrauks uz Krieviju. Tā, ka radinieki Krievijā var nozīmēt arī lojalitāti Latvijai. Šie cilvēki labāk zin, kāds bardaks notiek Krievijā.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > archoftriumph 04.05.2014. 15.17

    ….Odesas policija sargā un sadarbojas ar bandītiem un teroristiem….šis video tam ir apliecinājums…

    …to visu skatoties rodas pamatots jautājums – kā rīkotos Rīgas pašvaldības policija, kura pakļauta Ušakovam….ja atceramies mītiņus, kuros pašvaldības policija sargāja un nodrošināja drošību Rīgas satiksmes pievestajiem demonstrantiem….izlikās neredzot krieviešu provokācijas…utt. …

    http://www.youtube.com/watch?v=eBofgPq1EUs

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > archoftriumph 04.05.2014. 16.43

    ….Kristap, būsi tomēr kaut ko palaidis garām….ja jānodrošina kārtība piketā, kurā satiekas divas pretējus uzskatus paudošas grupas – likumā noteikts, ka jāievēro neitralitāte, nevis vienai no piketētāju grupām jārada priekšrocības….ļaujot vienai no pusēm izmantot megafonus, skaņu iekārtas, naidu kurinošus plakātus, ļaujot tai pie Rātsnama “ieņemt” labāko vietu – ierodoties uz pasākumu jau pirms laika, neievērojot pieteikto laika grafiku….reaģējot uz Ušakovam netīkamiem plakātiem – iznest no zāles, vārda tiešā nozīmē, nevēlamas personas….sastādot protokolus par kārtības trucēšanu vieniem, otros – izliekoties nemanām….

    ….tas viss ir bijis un noticis Rīgā!…to mēs esam piedzīvojuši un redzējuši!….par to ir atbildējusi pašvaldības policija, kura atrodas tiešā Ušakova pakļautībā….miera apstākļos, bet….kā tā reaģētu krīzes situācijā un notikumiem pieņemot neparedzētus apmērus?….vai varam būt droši, ka šādi bruņoti formējumi būtu lojāli Latvijas valstij un nenotiktu tas, kas šobrīd notiek Ukrainā?….

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

dro 04.05.2014. 13.29

Юлия Латынина: Когда маргинал становится главным, происходят очень тяжелые с ним вещи, в том числе с его психикой. И вывод заключается в том, что в России я сейчас вижу то же самое…

Mūsu lumpeņi jūk prata līdz ar kremli. Viens fīrers, viena paraša, viena sovoku orda.

+11
-5
Atbildēt

4

    Inese > dro 04.05.2014. 13.34

    Юлия Латынина: И, вот, это одна ситуация в Донецке. В Славянске мы видим, как я уже сказала, совершенно другую ситуацию, потому что люди, которые там есть, с моей точки зрения, не являются никаким спецназом ГРУ. Это тут СБУ украинская привирает – я понимаю, им обидно. Им обидно понимать, что их сбушников взяли в плен и сдирают с них штаны люди, которые даже не являются кадровыми военными. Но именно судя по фотографиям этих людей Вконтакте, по биографии Беса, который представляется полковником российской армии, с 2002 года является жителем Горловки.

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    Amis > dro 05.05.2014. 12.05

    lno

    Komunisms, līdzīgi rusismam, nēģeru rasismam un cionismam ir viens no fašisma paveidiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 04.05.2014. 23.16

    klejotājs. Vai nav vienalga? Vājprātīgi slepkavas kā vieni, tā otri:)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > dro 04.05.2014. 21.45

    lno

    Putin’s Not Post-Communist, He’s Post-Fascist

    puķins nav post komunists, viņš ir post fašists

    +8
    0
    Atbildēt

    0

Gaisma; Enģelis 04.05.2014. 21.20

Šodien pa Latviju lidinājās F-15 pāris:) Zinat, labi tomēr, ka esam NATO!

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu