Stājas spēkā ES bezvīzu režīms ar Moldovu • IR.lv

Stājas spēkā ES bezvīzu režīms ar Moldovu

27
NULL

Moldovas pilsoņi ar biometriskajām pasēm var brīvi iebraukt Šengenas zonā

Moldovas pilsoņi, kuriem ir biometriskās pases, sākot no pirmdienas, 28.aprīļa, var iebraukt Šengenas zonas valstīs bez vīzas, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz AFP/UNIAN. Eiropas Parlaments (EP) bezvīzu režīma noteikšanu Moldovai atbalstīja februārī.

Eiropas Savienības (ES) atbalstītās reformas un bezvīzu režīms Moldovas pilsoņiem dod cerību, ka tiks atrisināts “iesaldētais” Piedņestras konflikts, sacīja Moldovas premjerministrs Jurijs Ļanke. Viņš uzskata, ka Moldova kļūst arvien pievilcīgāka tiem, kas dzīvo separātiskajā novadā.

Lēmumu par bezvīzu režīmu ar Moldonu 3.aprīlī parakstīja EP prezidents Martins Šulcs un pašreizējās ES prezidējošās valsts Grieķijas ārlietu ministra vietnieks Dimitris Kurkuls. Svinīgajā brīdī piedalījās bloka iekšlietu komisāre Vivāna Redinga, atzīstot, ka šāds lēmums ir “liels sasniegums un jauna nodaļa” Moldovas attiecībās ar ES.

Bezvīzu režīms attiecas uz visām Šengenas zonas valstīm, un Moldovas pilsoņi tajās var uzturēties līdz 90 dienu garā laikposmā. ES pilsoņi Moldovā bez vīzas var ieceļot jau kopš 2007.gada 1.janvāra.

Plānots, ka Moldova šogad ar ES noslēgs asociācijas līgumu, uz kuru cerēja jau pērn novembrī Viļņā rīkotajā Austrumu partnerības samitā.

Komentāri (27)

Inese 28.04.2014. 14.25

Tad jau Latvijā atkal būs “rumāņu tūristu” ar motorzāģiem pieplūdums.

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu