Kandidēšanai Ukrainas prezidenta vēlēšanās reģistrē 23 pretendentus • IR.lv

Kandidēšanai Ukrainas prezidenta vēlēšanās reģistrē 23 pretendentus

29
CVK atteikusi reģistrāciju uz prezidenta vēlēšanām cilvēkam, kurš vēlēšanās gribējis startēt ar "Zvaigžņu karu" kinosāgas varoņa Dārta Veidera vārdu (attēlā pa labi). Foto: AFP/LETA

Tikpat daudziem pretendentiem reģistrācija ir atteikta

Kandidēšanai Ukrainas prezidenta vēlēšanās, kas paredzētas 25.maijā, Centrālā vēlēšanu komisija reģistrējusi 23 pretendentus, ceturtdien pavēstīja komisijas pārstāvji. Tādam pat skaitam pretendentu reģistrācija atteikta.

Pazīstamāko kandidātu vidū ir partijas “Batkivščina” (“Tēvzeme”) līdere ekspremjere Jūlija Timošenko, partijas “Svoboda” (“Brīvība”) līderis Oļegs Tjagņiboks, radikālās kustības “Labējais sektors” līderis Dmitro Jarošs, bijušais Harkovas apgabala gubernators Reģionu partijas politiķis Mihails Dobkins un Reģionu partijas parlamenta deputāts bijušais vicepremjers Sergijs Tigipko.

Kandidēšanai uz prezidenta amatu reģistrēts arī viens no bagātākajiem Ukrainas cilvēkiem uzņēmējs Pjotrs Porošenko, kurš aktīvi atbalstīja protestu kustību, kā arī Maidana aktīviste ārste Olga Bogomoļeca, vēsta LETA/Korrespondent.

Kandidātiem, kuriem reģistrācija atteikta, trūcis vajadzīgo dokumentu, vai arī viņi nav varējuši iemaksāt prasīto drošības naudu – 2,5 miljonus grivnu, paskaidroja komisijā.

Reģistrēšana atteikta arī cilvēkam, kurš vēlēšanās gribējis startēt ar “Zvaigžņu karu” kinosāgas varoņa Dārta Veidera vārdu.

Savukārt viens no redzamākajiem Maidana protestu kustības līderiem partijas UDAR vadītājs Vitālijs Kļičko vēlēšanās nolēmis nekandidēt un paudis atbalstu Porošenko kandidatūrai.

 

Komentāri (29)

mariam 04.04.2014. 10.33

Skaidrs jau, ka prezidenta vēlēšanas zināmā leģitimizēs to politisko situāciju un sistēmu, kas izveidojusies, taču neko radikāli neatrisinās un ātru laimi Ukrainai nenesīs, vienalga vai uzvarēs Timošenko vai Porošenko. Šī revolūcija nogrāva to kriminālo varu, nu notikusi atgriešanās pie oligarhu valsts. Tomēr lai izveidotu tiesisku, demokrātisku valsti vēl ir dikti daudz darāmā. Bet, ja nu atkal aizies galīgi šķērsām, tad ukraiņi ir pierādījuši, ka spēj to pārtraukt.

+1
0
Atbildēt

0

Inese 04.04.2014. 10.54

0
0
Atbildēt

0

silvija 04.04.2014. 09.55

Un neviena vaņku tautības radījuma.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu