Sestden Rīgā uzstāsies franču dziedātāja Mireija Matjē • IR.lv

Sestden Rīgā uzstāsies franču dziedātāja Mireija Matjē

21
Dziedātājas publicitātes foto

Dziedātāja šogad atzīmē savas skatuves darbības 50.gadadienu

Šovakar, 8.martā plkst.19 “Arēnā Rīga” ar īpašu koncertu viesosies pasaulslavenā franču dziedātāja Mireija Matjē, raksta aģentūra LETA.

Dziedātāja, kuras repertuārā ir vairāk nekā 1200 dziesmu 12 dažādās valodās, šogad atzīmē savas skatuves darbības 50.gadadienu. “Laikā, kad pasaulē valda nemierīga gaisotne, frankofonijas simbols Mireija Matjē izplata tādas vērtības kā brālība un tolerance, sniedzot sajūtu, ka dziesmai nav robežu,” Frankofonijas dienām veltītajā preses konferencē sacīja Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti. 

“Frankofonija ir valoda, kurai nav robežu. Ar to cilvēkus var uzrunāt, aizkustināt, izsaukt smaidu, raisīt draudzību, brālību, mīlestību,” izteicās dziedātāja. “Ceru, cilvēki Latvijā gūs gandarījumu no Frankofonijas dienu pasākumiem, jo te sava vieta atvēlēta gan dziesmai, gan dzejai,” pauda Matjē, piebilstot, ka viņai ļoti simpatizē iespēja sievietei veltītajās Frankofonijas dienās uzstāties tieši 8.martā, Starptautiskajā sieviešu dienā. 

Koncertā izskanēs brīnišķīgu dziesmu izlase – dziedātāja izpildīs tādas kompozīcijas kā “Ciao Bambino Sorry”, “Non Je Ne Regrette Rien”, “La Paloma Adieu”, “Der Pariser Tango” un daudzas citas. Matjē dzimusi 1946.gadā Aviņonā. Pēc uzvaras kādā no dziedāšanas konkursiem 19 gadus vecā dziedātāja tika uzaicināta piedalīties tolaik slavenā televīzijas šovā, kas pārvērta viņas dzīvi. Visa Francija acumirklī iemīlēja jauno dziedātāju, kuras balss un degsme tik ļoti atgādināja melomānu dievināto Edīti Piafu. Dažu mēnešu laikā Matjē Francijā sasniedza galvu reibinošu popularitāti. Viņas pirmās ierakstītās dziesmas “C’est ton nom” un “Mon credo” nokļuva pat hitparāžu virsotnēs ne vien dzimtenē, bet arī vairākās citās Eiropas valstīs. Jau divdesmit gadu vecumā dziedātāja bija kļuvusi par Francijas simbolu un vēstnieci pasaulē, koncertējot un gūstot lieliskus panākumus Japānā, Ķīnā, ASV un pat Padomju Savienībā. 

Savas ilgstošās muzikālās karjeras laikā viņa izdevusi vairāk nekā 70 veiksmīgu albumu. 

Biļetes var iegādāties www.bilesuserviss.lv

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu