Nīderlande arestē Ukrainas oligarhu miljonus • IR.lv

Nīderlande arestē Ukrainas oligarhu miljonus

19
Gāztā prezidenta Viktora Janukoviča rezidencē Mežgorjē - personīgā lūgšanu kapela, zeltā greznota. Foto: AFP/LETA

Kanāda izraida Krievijas militārpersonas

Nīderlandē varas iestādes arestējušas “vairākus simtus miljonu eiro” aizdomīgu Ukrainas aktīvu, inform UNIAN, atsaucoties uz Nīderlandes finanšu ministra Jērūna Deiselblūma teikto valsts televīzijā. Kanāda turpina paust nosodījumu Krievijas iebrukumam Ukrainā, tāpēc Otavas valdība no valsts izraidījusi deviņas Krievijas militārpersonas, vēsta telekanāls “CTV News”.

Deselblūms atteicies atbildēt, vai starp arestētajiem kontiem ir gāztā prezidenta Viktora Janukoviča vai viņa dēla Oleksandra, kuram Nīderlandē reģistrēti divi uzņēmumi, līdzekļi. Finanšu ministrs tikai teicis, ka tā esot nauda, kas saistīta ar uzņēmumiem, kurus kontrolē bijušie Ukrainas varas pārstāvji, kuru vārdi esot iekļauti Eiropas Savienības sankciju sarakstā.

Pēc Deiselblūma teiktā, šie ļaudis no Ukrainas valsts budžeta izzaguši „miljardiem eiro”. Kā zināms, ES sankciju sarakstā ir gan eksprezidents Janukovičs, gan viņa dēli.

Tikmēr Kanāda rīkojas, izraidot Krievijas pārstāvjus. Seši Krievijas karavīri Kanādā mācījās angļu un franču valodu, divi piedalījās apmācību programmā Kanādas bruņotajos spēkos, bet viens pasniedza krievu valodu. Militārpersonas ceturtdien informētas, ka tām Kanāda jāpamet 24 stundu laikā, apliecināja informācijas avots valdībā, raksta LETA.

Kanādas premjerministrs Stīvens Hārpers ceturtdien paziņoja, ka valdība neatzīs Krimā gaidāmā referenduma rezultātus par pievienošanos Krievijai, jo šis Ukrainas reģions “patlaban pakļauts nelegālai militārai okupācijai”.

Krievija kopš pagājušās piektdienas faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas.

 

Komentāri (19)

alexander 07.03.2014. 09.23

Individuālo finanšu sankciju un pārvietošanās ierobežošanas process pret tiem, kas vainojami korupcijā, militārā agresijā un totalitarismā, turpinās un tas kļūs neatgriezenisks. Ļoti būtiski, ka sodi ir individuāli un konkrēti un piemērojami gan ASV, gan Kanādā, gan Eiropā.Savu varu ļaunprātīgi izmantojošās personas, kuras ierobežo citu cilvēku pamattiesības, pašas būs ierobežotas gan finanšu, gan pārvietošanās ziņā. Ceru, ka šīs sekas daudzus no saraksta atgriezīs realitātē.

+6
-1
Atbildēt

0

silvija_vitina 07.03.2014. 08.59

Ir cerības, ka pasaule izgriezīs II pasaules kara metastāzes.

+6
-1
Atbildēt

3

    andris902 > silvija_vitina 07.03.2014. 11.24

    …. – “Ceturtdien stājusies spēkā ES Padomes regula, kas ir tieši piemērojama visās dalībvalstīs, tai skaitā Latvijā, informē Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

    FKTK ir informējusi bankas un finanšu iestādes par ES Padomes regulas stāšanos spēkā un atgādinājusi par pienākumu rīkoties atbilstoši tās prasībām. Finanšu līdzekļu iesaldēšana nozīmē, ka klienta nauda tiek nobloķēta, un personai ir liegta jebkāda tālāka rīcība ar šiem līdzekļiem.

    FKTK seko līdzi, lai šīs darbības tiktu nodrošinātas visās Latvijā bankās un finanšu iestādēs, ja tām ir klienti no sankciju saraksta. FKTK nepieciešamības gadījumā ir tiesīga pieņemt lēmumu par starptautisko organizāciju noteikto sankciju piespiedu izpildi. Jāatzīmē, ka FKTK ir atbildīga par starptautisko organizāciju noteikto finanšu sankciju izpildi un kontroli Latvijas finanšu iestādēs.” /db.lv/

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > silvija_vitina 07.03.2014. 09.37

    tad arii vajadzees aresteet muusu oligarhu miljonus, citaade metastaazes kaut mazos iediigļos bet paliks.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 07.03.2014. 09.44

    iesākumam Fuktuks varētu pakratīt mūsu “nacionālās” bankas, kas dzīvo vienvienīgi no darījumiem ar aizdomīgiem nerezidentiem.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

Ojārs 07.03.2014. 09.11

Gāztā prezidenta Viktora Janukoviča rezidencē Mežgorjē – personīgā lūgšanu kapela

——————–

Vienmēr esmu teicis, ka krievi ir ļoti garīga un “dvēseliska” tauta. Viņiem pat zeki ir īsti kristieši un pielūdz Dievu!

+4
-1
Atbildēt

3

    Sarma > Ojārs 08.03.2014. 05.32

    skan perfekti…Zelta tilts un Gaismas pils.

    Dazham labam kadram sak kasities aiz auss….Ukrainas situacija ir ka Spogulis korumpatu diki-fakts tam,kas var notikt ar mantu,kura ir ieguta meligos un zagligos celos!

    …..dazham latvietim ir ko domat…ceru,ka miegs nenak!berzinu Andrim 4000 latu pensija…ka tas vareja sashemot un dabut gatavu uz papira,johaidi.ir gan cukas laime tam berzinam.CHIKS un cipari vispareizakie.nekustamo ipashumu kede,ka to var apgriezt gatavu….un tie lauku ipashumi pa visu latviju…par kadu sapelnito vareja dabut datavu…iegramatot un justies,ka tas ir luk…vajag nogulet isto laiku un but pareizaja laika.Andris ir paraugs mums tautieshiem,ka vajag prasties un neattteikties.pedejais befs…gribu but presidents-Zatlers lai izlrit.ta luk.latvijas fenomens.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Ojārs 07.03.2014. 10.13

    Bet, kā lai nelūdzas, jo tikai tas viņuprāt, atlaidīs šausmīgos savas tautas apzagšanas grēkus.

    Mums jau arī pareizticīgās katedrāles kupolus apzeltī miljonāri, kas apzaguši savu tautu caur būvniecības objektiem. piemēram, zelta tilts un gaismas pils.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > Ojārs 07.03.2014. 10.29

    tagad jau VID jaunaas eas buuvnieciiba arii.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu