Četras dienas būs apskatāmi Leo Kokles darbi • IR.lv

Četras dienas būs apskatāmi Leo Kokles darbi

34
NULL

Būs darbi no Nacionālās Mākslas muzeja, Ojāra Vācieša muzeja fondiem un mākslinieka māsas privātkolekcijas

Rīgas Latviešu biedrības Baltajā zālē no šodienas līdz 7.martam būs apskatāma Leo Kokles darbu izstāde “Dabas visbrīnišķīgākā balva – cilvēks”, raksta aģentūra LETA. 

Izstādē būs skatāmi Kokles darbi no Latvijas Nacionālās Mākslas muzeja fondiem, Ojāra Vācieša muzeja fondiem un mākslinieka māsas Ainas Ķirķes privātkolekcijas. Izstāde atzīmēs Kokles 90 gadu jubileju. Īpašu noskaņu izstādei piešķirs mākslinieka personīgās lietas – otas, fotogrāfijas, izstāžu bukleti, kā arī izgriezumi no laikrakstiem. Pats mākslinieks teicis, ka glezniecība ir viņa dzīve. “Gleznoju visu, taču uzmanības centrā man allaž ir cilvēks. Gleznojot dabas visbrīnišķīgāko balvu – cilvēku -, cenšos uztvert viņa ārējo un gara skaistumu, atklāt viņa patiesību,” norādījis Kokle. Viņš mākslā vienmēr centies būt patiess. Kokle atzinis, ka māksliniekam jābūt meklējošam, jo dzīvot, tas ir mainīties sevī. 

Kokle dzimis 1924.gadā un miris 1964.gadā. Viņš bija latviešu gleznotājs un portretists, jauno mākslinieku darbu izstāžu tradīcijas iniciators, tautā populārs un iemīlēts mākslinieks, viens no talantīgākajiem sava laika gleznotājiem.

Vairāk informācijas Latviešu biedrības mājas lapā

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu