Ķīpsalā sāksies tradicionālie "Baltijas grāmatu svētki" • IR.lv

Ķīpsalā sāksies tradicionālie “Baltijas grāmatu svētki”

27
Grāmatniecības izstādē. Foto Ieva Čīka, LETA

Notiks tikšanās ar izdevējiem, jaunu grāmatu atvēršana, darbosies grāmatu maiņas punkts, varēs iegādāties grāmatas par izdevīgām cenām 

No piektdienas līdz svētdienai, 2.martam Ķīpsalas hallē norisināsies starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Baltijas grāmatu svētki 2014”, kas vienkopus pulcēs rakstniekus, tulkotājus, izdevējus un lasītājus, raksta aģentūra LETA. 

Izstādes apmeklētāji trijās dienās varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām un Grāmatu maiņas punktā mainīties ar citu lasītāju grāmatām. 

Izstādē piedalīsies izdevniecības un grāmatu apgādi, kā arī grāmattirgotāji un ar grāmatniecību saistīti uzņēmumi. Daudzveidīgu grāmatu klāstu piedāvās tādas Latvijas izdevniecības kā “Atēna”, “Avots”, “Dienas Grāmata”, “Jāņa Rozes apgāds”, “Jumava”, “Karšu veikals Jāņa sēta”, “Kontinents”, “Latvijas Grāmata”, “Latvijas Universitātes akadēmiskais apgāds”, “Madris”, “Nordik”, “Pētergailis”, “RaKa”, “Tapals”, “White Book”, “Zvaigzne ABC” u.c. Grāmatu izstādi papildinās mācību literatūras un mācību līdzekļu klāsts. Biedrība “Latgolys Studentu centrs” piedāvās apmeklēt latgaliešu literatūras stendu, kurā būs iespēja iegādāties grāmatas latgaliski un par Latgali, latgaliešu video un audio ierakstus un dažādus suvenīrus. 

Turpinot iepriekšējos gados sākto un apmeklētāju atsaucību guvušo tradīciju, izstādē darbosies Grāmatu maiņas punkts. Ikvienam, kas uz Grāmatu maiņas punktu atnesīs jau izlasītas vai sev vairs nevajadzīgas grāmatas, būs iespēja tās iemainīt pret Grāmatu maiņas punktā esošajām. Toties Latvijas Grāmatnieku ģilde ir parūpējusies par interesantu un daudzveidīgu kultūras programmu, kurā katrs varēs atrast sev interesantu un saistošu pasākumu. Arī jaunajiem grāmatu lasītājiem izstādē būs interesanti, jo paredzēti īpaši bērniem rīkoti pasākumi un prezentācijas. Ķīpsalā notiks arī Lielie lasīšanas svētki – Bērnu žūrijas gada noslēguma pasākums.  Ar izstādes pasākumu programmu var iepazīties izstāžu zāles mājas lapā

Biļetes cena 1 eiro.

Tāpat šajās dienās Ķīpsalā norisināsies izstāde “Skola 2014”.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu