ASV un Baltija - vienlīdzīgi stratēģiskās sadarbības partneri • IR.lv

ASV un Baltija – vienlīdzīgi stratēģiskās sadarbības partneri

33
Saruna Baltajā namā - Latvijas prezidents Andris Bērziņš (no kreisās), Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, ASV prezidents Baraks Obama un Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite. Foto: Latvijas Valsts prezidenta kanceleja

Prezidentu sarunā sola paplašināt sadarbību ekonomikas un drošības jautājumos

Vašingtonā Baltijas valstu prezidentiem tiekoties ar ASV prezidentu Baraku Obamu, apliecināts, ka ASV un Baltijas valstis ir vienlīdzīgi stratēģiskās sadarbības partneri, informē Latvijas Valsts prezidenta kancelejas preses dienests. 30.augustā pēc Obamas ielūguma darba vizītē Vašingtonā viesojās Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite un Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Obama apliecināja, ka ASV apņemas turpināt un paplašināt sadarbību Baltijas reģionā ekonomikas un drošības jautājumos, tādējādi risinot globālos izaicinājumus. Savukārt Baltijas prezidenti apņēmās stiprināt valstu savstarpējās saites dažādās jomās.

Tiekoties ar Obamu un ASV viceprezidentu Džo Baidenu, galvenie sarunu temati skāra Baltijas valstu drošības jautājumus NATO līgumattiecību kontekstā, Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību reģionālās sadarbības ietvaros, kā arī jautājumus par Baltijas valstu pieredzes nodošanu Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstu attīstībai nākotnē un sadarbību ar šīm valstīm.

“NATO alianse nav vecāko vai jaunāko partneru sadarbības modelis. Mēs Vašingtonas līguma 5.panta saistības uztveram ļoti nopietni,” sacīja ASV prezidents. ASV puse augsti novērtē Latvijas un Baltijas valstu iesaisti Afganistānas misijā, kas skaidri apliecina, ka Baltijas valstis ir uzticami partneri NATO aliansē.

Novērtējot sarunu gaitu, Bērziņš uzsvēra savstarpējās sapratnes gaisotni, kas valdīja gan ASV viceprezidenta rezidencē, gan tiekoties Baltajā namā visām amatpersonām kopā, kā arī atzina, ka sarunas notika starp četriem līdzīgiem partneriem un draugiem. “Ir skaidrs, ka tikšanās tieši apliecina stabilu un ilgtermiņa ASV interesi gan Baltijas valstīs, gan Eiropā,” uzsvēra Valsts prezidents.

Aktualizējot jautājumus par kiberdrošības nozīmi mūsdienās, Valsts prezidents pauda Latvijas gatavību un apņēmību ciešāk sadarboties ar ASV, piebilstot, ka Latvijā ir profesionāļi, kas var pārņemt ASV pieredzi un iestrādes šajā jomā, lai kopīgi sadarbotos kobernoziegumu prevencijā un atklāšanā.

Pārrunājot jautājumus par ekonomisko sadarbību starp ASV un Latviju, Andris Bērziņš atzina, ka šajā jomā vēl ir ļoti liels iespēju potenciāls, kas nav izmantots un kam jāpievērš pastiprināta uzmanība, lai no 19.vietas tirdzniecības apgrozījuma jomā nonāktu vismaz pirmajā desmitniekā. Valsts prezidents uzsvēra potenciāli attīstāmos tirdzniecības kanālus, ko Latvija var piedāvāt saviem rietumu partneriem. Labs piemērs ir Ziemeļu tirdzniecības tīkls, kur Latvija ieņem vadošo lomu preču transportēšanā no un uz Afganistānu.

Sarunās tika skarti jautājumi par enerģētisko drošību, attiecībām ar Baltijas valstu kaimiņiem, Transatlantisko tirdzniecības un investīciju partnerības līgumu, kā arī aktuālo Sīrijas jautājumu. “Apzināta ķīmisko ieroču pielietošana pret civiliedzīvotājiem Sīrijā ir noziegums pret cilvēci. Tādēļ šādu rīcību nedrīkst atstāt bez starptautiskās sabiedrības reakcijas, un vainīgajiem ir jāsaņem pēc nopelniem,” uzsver Bērziņš.

Kopīgajā ASV, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas prezidentu paziņojumā teikts – gatavojoties nākotnes izaicinājumiem, ir apziņa, ka ASV sadarbībai ar Baltijas valstīm, Baltijas valstu savstarpējai sadarbībai ar citiem reģionālajiem partneriem, piemēram, Ziemeļvalstīm, kā arī sadarbības centieniem transatlantiskajos un starptautiskajos forumos būs izšķirīga nozīme kopīgo panākumu nodrošināšanā.

ASV vēlreiz apstiprināja savu atbalstu sarunām par Transatlantisku tirdzniecības un investīciju partnerību kā šīs paaudzes iespēju paplašināt spēcīgas kultūras un ekonomiskās sadarbības saites starp Eiropu un ASV. Tas ļaus izveidot augstas kvalitātes visaptverošu līgumu, kas stiprinās globālo tirdzniecības sistēmu, veicinās konkurētspēju un izaugsmi, palielinot to daudzo miljonu darbavietu skaitu, kas jau pastāv transatlantiskās tirdzniecības un investīciju rezultātā, tajā skaitā Baltijas valstīs un ASV. ASV apzinās, ka droša un diversificēta energoresursu piegāde ir būtisks elements ekonomiskajā izaugsmē, tāpēc pausta apņemšanās stiprināt Baltijas reģiona enerģētikas drošību.

“Mēs apzināmies Eiropas Savienības Trešās enerģētikas paketes ieviešanas nozīmi un nepieciešamību attīstīt projektus, kas iekļauti Baltijas enerģijas tirgu starpsavienojumu plānā. Tas dažādotu enerģijas avotus, attīstītu caurskatāmību enerģijas tirgos un nodrošinātu ilgstošu ekonomisko izaugsmi visā reģionā. ASV stingri atbalsta Baltijas valstu centienus attīstīt pašmāju energoresursus un videi draudzīgus enerģijas risinājumus, tajā skaitā energoefektivitāti, lai sasniegtu mūsu kopīgos mērķus – stiprinātu enerģētikas drošību, risinātu klimata pārmaiņu jautājumus un veicinātu kodolenerģijas drošību,” teikts paziņojumā.

Apzinoties priekšrocības un riskus, kas saistīti ar pieaugošo atkarību no informācijas tehnoloģijām un kibertelpas, tikšot pievērsta lielāka uzmanība kiberdrošības jautājumu risināšanā reģionālā un globālā līmenī. Līdz ar to ASV solījusi turpināt sadarbību kibernoziegumu lietu ierosināšanā un izmeklēšanā, tādējādi veicinot kopīgo vīziju par interneta brīvību, sadarbojoties ar citām valstīm, starptautiskām organizācijām, pilsonisko sabiedrību un privāto sektoru.

“Mūsu centienu pamatā ir kopīgs mērķis – atvērts, sadarbspējīgs, drošs un uzticams internets, kas pasargā privātumu un pilsoniskās tiesības, nodrošina brīvu informācijas un ideju plūsmu, kā arī veicina inovācijas, kas ir būtiskas modernajām ekonomikām,” teikts paziņojumā.

Paziņojumā uzsvērts, ka ASV un Eiropas drošība nav nodalāma. Kā apliecināts ASV – Baltijas hartā un pamatojoties uz partnerību NATO ietvaros, ASV ir dziļa un pastāvīga interese par Igaunijas, Latvijas un Lietuvas neatkarību, suverenitāti, teritoriālo integritāti un drošību.

“Baltijas valstis veica ievērojamu ieguldījumu NATO misijās Afganistānā un citur pasaulē. Mēs esam apņēmušies saglabāt un paplašināt alianses spējas kolektīvās aizsardzības, kopīgās drošības un krīžu vadības jomās Eiropā un aiz tās robežām. Apzinoties praktiskās sadarbības nozīmi, mēs strādāsim kopā, lai nodrošinātu efektivitāti un pēc iespējas labāk izmantotu mūsu ierobežotos resursus. Mēs darbosimies saskaņoti NATO ietvaros, lai definētu prioritātes, kā arī nodrošinātu militāro apmācību un vingrinājumu iespējas, vienlaikus īstenojot reģionālu sadarbību kopīgu iepirkumu un citu drošības projektu īstenošanā tad, kad tas ir savstarpēji izdevīgi,” teikts paziņojumā.

Sarunu noslēgumā Bērziņš uzaicināja ASV vadītājus apmeklēt Latviju un Baltijas valstis.

Komentāri (33)

dro 31.08.2013. 12.48

Franks Gordons: Sakautās “PCTVL” dūži attaisno Molotova–Ribentropa paktu
29.08.2013 Franks Gordons

Demokrātiskā valstī reizēm gadās, ka radikāla partija, parlamentā cietusi sakāvi, pārgrupējas un pasludina sevi par “ārpusparlamenta opozīciju”. Skan taču iespaidīgi!

Un te nu portāls http://www.rus.delfi.lv devis partijai 
”PCTVL”, kas nu jau otru reizi nav iekļuvusi Saeimā, iespēju publicēt plašu pārskatu par konferenci, ko “ārpusparlamenta opozīcija” sarīkojusi 22. augustā – Molotova–Ribentropa pakta 74. gadskārtas priekšvakarā. Konferences temats: “1939. gada 23. augusta neuzbrukšanas līgums starp Vāciju un PSRS – patiesība un spekulācija”.
Pats šis nosaukums atklāj pasākuma mērķi – attaisnot noziedzīgo paktu starp abiem totalitārajiem režīmiem. Portāls rus.delfi.lv paziņo “mūsu lasītājiem”, ka konferencē piedalījās “PCTVL” pārstāvji, “kā arī vēsturnieki, kas neatbalsta 1939. gada notikumu oficiālo Latvijas versiju”.
Virziens skaidrs. Izlasījis šo atreferējumu, sapratu, ka konferences dalībnieki būtībā atgremo Maskavā 1948. gadā izdoto brošūru “Falsifikatori istoriji” (“Vēstures viltotāji”).
Konferenci atklāja LPSR nopelniem bagātais pedagogs un “PCTVL” līdzpriekšsēdis Jakovs Pliners, kurš allaž rūpējas, kā pats saka, “par mūsu krievu bērniem”. Noslēgt šo paktu ar Lielvāciju, uzskata Pliners, “prasīja PSRS intereses”. Tas bijis “nepieciešams un neizbēgams”. Padomju Savienībai, teica Pliners, “nebija viegli izšķirties par līgumu ar hitlerisko Vāciju. Eiropā jau plosījās karš”. Bet tie taču ir salti meli! Molotova–Ribentropa pakts tika parakstīts 1939. g. 23. augustā, un tieši šis līgums ļāva Hitleram sākt karu 1. septembrī, zinot, ka Padomju Savienība ne tikai necels iebildumus, bet savukārt uzbruks Polijai no muguras…
Skandalozs ir Plinera apgalvojums, ka slepenā protokola oriģināls “tā arī nav atrasts”. Nelaiķis Mavriks Vulfsons īpaši devās uz Vāciju, lai turienes Valsts arhīvā iepazītos ar šā protokola oficiālo norakstu, kas tika atrasts drīz pēc kara beigām un ir Lielvācijas ārlietu resora dokuments. Vulfsons turpat intervēja Lielvācijas diplomātijas veterānu Hansu fon Hervartu, kurš bija klāt, kad Ribentrops un Molotovs šo protokolu parakstīja.
Plinera pārinieks Valērijs Buhvalovs uzskata, ka šis pakts un protokoli “kļuva par melīgu (! ) sensāciju pagājušā gadsimta 80. gadu beigās, kad tika izvērsta padomju pagātnes diskreditācijas kampaņa”.
Vēsturnieks Viktors Guščins, kurš specializējies latviskuma pulgāšanā, teica, ka Molotova–Ribentropa pakts tiek apzināti “demonizēts” politisku apsvērumu dēļ. Viņaprāt, rietumnieku un trimdinieku priekšstats par “1940. gada pārmaiņām (!) Baltijā” esot “pretrunā ar vēsturiskiem faktiem un starptautiskajām tiesībām, kas bija spēkā starpkaru periodā”.
Vladimirs Buzajevs (no tās pašas “PCTVL”) raksturoja Molotova–Ribentropa paktu kā “izcilu Krievijas (!) diplomātijas sasniegumu”. Buzajevs cildināja Molotovu un pretstatīja tam Jeļcina iecelto Krievijas ārlietu ministru Kozirevu, kurš bijis kā “ielasmeita”.
Nākamais runātājs bija vēsturnieks Aleksandrs Malnačs, kurš piekrītoši citēja zvērināto Baltijas nīdēju Natāliju Naročņicku, kurasprāt, Molotova–Ribentropa pakts “mainījis kara grafiku, liedzot anglosakšiem ienākt Austrumeiropā gan kara sākumā, gan pēc uzvaras”.
Sasodītie anglosakši, sasodītie Rietumi! Viss skaidrs. la.lv

Vai cienīsim šo viedokli, ko piedāvā zanes un dzeri?:)

+12
-4
Atbildēt

5

    dace_roze_lmt_lv > dro 31.08.2013. 13.26

    Īsti nesaprotu, kas nesen notika ar Franku Gordonu? Viņš ir nomiris vai viņam bija dzimšanas diena?

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > dro 31.08.2013. 19.40

    Гордон – юрист? Вы с луны свалились?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dro 01.09.2013. 08.55

    INo – šis tavs teksts ir apliecinājums tavai dogmātiskajai domāšanai, nespējai uztvert nianses, un tādai primitīvai demagoģija, nedomāju, ka ir nozīmē tev ko pierādīt.
    Vai, iespējams, tu esi nosapņojis, ka es vai znE atbalstām – M-R paktu, utt.
    Bet, tā ka tu esi NA elektorāts, tad absolūti neesmu pārsteigts, kāda partija, tādi atbalstītāji.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > dro 31.08.2013. 14.24

    super

    aizej taču nofotogrāfē savu žopu un ieliec porttālā, tas būs īsteni krievu stilā [ hruščovs sit ar tupeli pa UN katedru, pūķins sola močiķ v sortire] un demagoģiski cienīgs arguments :D

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > dro 31.08.2013. 18.23

    SC ir tas pats PCTVL tikai nepauž šādu nostāju skaļi. Bet redzam, ka ideoloģija tā pati piemēram, pret lat. val., okupācijas fakta neatzīšana utt.,.. tikai gļēvulīgi slēpta. Noziedznieki neatzīs savu vainu. Gan jau arī ne visi krievi ir tiešo okupantu pēcteči. Bet daļa gan tā ir audzināta. Šādu koferences nostāju jāprezentē Eiropas Komisijai un EP, kā fašisma atdzimšanu un kara noziegumu slavināšanas ideoloģiju. Gordons, kā Eiropas līmeņa jurists, gan jau to dara. Krievijā šobrīd ir vislielākais neonacistu skaits pasaulē, paradokss!

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

austrisv 31.08.2013. 09.25

Tad jau varbūt arī Latvijas advokāti un pat amatpersonas tik atklāti vairs nevarēs aizstāvēt kibernoziedzniekus kā tagad.
Interesanti, bet Latvija atgādina Krievijas provinci, kurā tās pilsoņi aktīvi izvērš savu darbību pret ASV(Čalovskis)

+14
-8
Atbildēt

6

    inta_s > austrisv 31.08.2013. 10.59

    Parasti ir tiesa, pirms kādu var saukt par noziedzinieku. Bet nu ASV režīms jau arī iesloga cilvēkus bez apsūdzības, tiesas, piekļuves advokātam – to sauc par NDAA detention un Patriot act

    http://www.youtube.com/watch?v=WoqLT5yqE1k

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Inese > austrisv 31.08.2013. 10.30

    Deniss Čalovskis ir Latvijas pilsonis ;)

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    janis17 > austrisv 01.09.2013. 13.12

    Linux Mint 15 Deniss Čalovskis ir Latvijas pilsonis ;)
    ____________________________________________
    pagaidām :)))

    cerams, ka jaunā Saeima izdos likumu par pilsonības atņemšanu par pretvalstiskām darbībām – saraksts at tādām personām jau ir gatavs – visi, kas antikonstitucionāli parakstījās par referendumu par krievu valodu!

    http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/413040-pilsonibas_atnemsana_nakotne_varetu_but_politisks_lemums

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > austrisv 31.08.2013. 16.48

    Kādēļ tiesu sistēmai Latvijā jābūt tik bezzobainai un vājai? Kādēļ nevaram paši viņu tiesāt? Ja apgalvosiet, ka tas ir ASV jurisdikcijā, tad, lūdzu, nosauciet, kur vispār ir jelkāds tiesiskais regulējums internetam. Tāda nav, rezultātā viss ir labi un skaisti, kamēr viss notiek vienas valsts robežās, ja aiziet ārpus valsts, tad, lai apgalvotu, ka cilvēks pastrādājis noziegumu otrā valstī, teiksim, zvanot uz Igauniju un tur vietējo krievu babuļām izkrāpjot tūkstošus, pats palikdams šeit, tad pie reizes jāsaka, ka komunikācija vienalga vai pa internetu, vai telefonu (viens un tas pats mūsdienās) ir ceļošana uz citu valsti, par ko jāatbild tur. Skaisti, bet kas notiek, ka Jūs kādam zvanāt uz Latvijas numuru un tiekat pāradresēts uz Krieviju vai Irānu vai vēl kaut kur, un tad apsūdēts par ko ievajagas? Slidena tēma. Un, cik man zināms, neviens šai problēmai pat neplāno skarties klāt.

    Un tā vēl ir puse no visa. Otra puse ir, ka nav skaidrs, kādi likumi un noteikumi jāievēro. Piemēram, ejot pa ielu Jūs zināt, ka Jums jāievēro visādi administratīvie noteikumi, kārtojot lietas jāievēro Civillikums, Komerclikums un kas tik vēl ne. Pārvietojoties pa ielu jāievēro Ceļu satiksmes noteikumi. Kā Latvijas Republikas pilsonim vienmēr un visur, šķiet, arī ārzemēs, jāievēro Latvijas Krimināllikums. Būvējot māju jāievēro Būvniecības likums. Ļoti iespējams, ka Jūsu nozari regulē MK saistošie noteikumi. Uz strādājošajiem attiecas Darba likums. Vai mēs viņus vienmēr ievērojam, vai viņus maz var ievērot, tas ir cits jautājums, bet vismaz var mēģināt saprast, kādi likumi un noteikumi ir spēkā. Un mēs varam arī noskaidrot, kas mums draud, ja mēs tos pārkāpsim un tapsim pieķerti. Bet kas notiek internetā? Kādi likumi un noteikumi ir tajā spēkā? Kas patlaban ir jāievēro, rakstot šo komentāru? Kas man draud, ja sākšu lietas saukt īstajos vārdos, tas ir, iesākumam dažu labu komentētāju nosaukšu par neonacistu?

    Vēl vulgārāk, vai es drīkstu vai nedrīkstu uz ārzemju servera ar ārzemju TLD (tas ir, ārzemju domēnvārdu) izveidot mājaslapu un tajā rakstīt rupjības latviski par visiem pēc kārtas?

    Pēc to, kas uzskata Čalovski par tiesājamu pēc ASV likumiem, loģikas sanāktu, ka jā.

    Iespējams izdomāju labu salīdzinājumu, ja Čalovskis būtu tirgojis internetā narkotikas tikai un vienīgi igauņiem, tās sūtot pa pastu uz Igauniju (jā, nav gluži tas pats, bet vismaz uz to pusi), tad kurā(m) valstī(m) viņam būtu jāatbild un par ko (katrai)?

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    janis17 > austrisv 01.09.2013. 20.30

    nulle,
    Bija gan antikonstitucionāls, tāpēc Latvijas juristu saime sarosījās, lai izveidotu nemaināmo Satversmes kodolu, taču arī bez tā izveidošanas ir vairāki panti Satversmē, kuri ir nemaināmi pēc būtības, jo tad maina valsts pastāvāšanas jēgu.
    Viens no šiem pantiem ir pants par valsts valodu, jo Latvijas valsts ir tieši LATVIEŠU tautas pašnoteikšanās tiesību rezultāts. Šīs pašnoteikšanās tiesības ir absolūtas.

    Arī šobrīd Latvijas pilsonību var atņemt ar apgabaltiesas lēmumu gadījumos, ja persona:

    *apliecinot savu piederību pie Latvijas pilsonības vai naturalizējoties, ir sniegusi par sevi apzināti nepatiesas ziņas un tādējādi nepamatoti ieguvusi Latvijas pilsonību.
    Piemēram MELOJUSI parakstot Solījumu par uzticību Latvijas Republikai, iegūstot Latvijas pilsonību
    Visām personām, kuras uzņem Latvijas pilsonībā, ir jāparaksta šāds solījums par uzticību Latvijas Republikai:
    “Es, (vārds, uzvārds), dzimis (dzimusi) (dzimšanas vieta, datums), apsolu būt uzticīgs (uzticīga) vienīgi Latvijas Republikai.
    Apņemos godprātīgi pildīt Latvijas Republikas Satversmi un likumus, visiem spēkiem aizsargāt tos.
    Es apņemos, nežēlojot savu dzīvību, aizstāvēt Latvijas valsts neatkarību, godīgi dzīvot un strādāt, lai vairotu Latvijas valsts un tautas labklājību.”

    Tātad, ja šo solījumu pārkāpj, pilsonību var atņemt. Un vajadzētu atņemt!

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > austrisv 01.09.2013. 00.32

    ….Bet…ļoti žēl, ka šoreiz, neiedziļinoties, Tu esi gatava tiesāt un pasludināt spriedumu….

    Ko saka Neo?

    Arī Latvijas Universitātes pētnieks Ilmārs Poikāns, kuru daudzi pazīst ar segvārdu Neo, portālam TVNET atzina, ka ar publiski pieejamo informāciju nepietiek, lai varētu ar pārliecību spriest par Čalovska lietu – ko tieši viņš ir izdarījis un cik nozīmīga ir bijusi viņa loma visā noziegumā.

    “Taču šajā lietā svarīgāks cits aspekts – kādi ir principi, kā un kādos gadījumos tiek vai netiek aizstāvētas Latvijas pilsoņa tiesības, un

    pēc kādiem kritērijiem pilsoņi tiek dalīti kastās.
    Žēl, ka daļa cilvēku nesaprot, ka aizstāvēt kāda tiesības nenozīmē atbalstīt viņa [ne]darbus. Neviens taču nesaka, ka noziegumam jāpaliek bez soda. Neviens taču nesaka, ka nav jābūt tiesai.”

    http://www.tvnet.lv/tehnologijas/internets/476317-varbut_calovskis_bija_naivs_puisis_kuru_izmantoja_pasam_nezinot

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 31.08.2013. 09.51

vai Bērziņš runāja esperanto valodā ar Obamu? Problēma ir tāda, ka Obama nerunā krieviski :))

+9
-4
Atbildēt

7

    dace_roze_lmt_lv > dace_ampermane 31.08.2013. 10.29

    Ему говорить не нужно было. Надо было только кивать головой.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > dace_ampermane 31.08.2013. 12.11

    Mēs ar Ušaku esam izvēlējušies domāt par Latviju, ko jūs droši vien jau pamanījāt Rīgas domes vēlēšanu rezultātos.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > dace_ampermane 31.08.2013. 12.17

    “traks_sunsxxx Obama nav diez ko inteliģents, runā tikai angliski :)
    0 Radius_box_plus Radius_box_minus”

    – Jā, viņam vajadzēja ākstīties jums ierastajā garā, un sākt sarunu ar stulbu smīnu uz sejas un murmināšanu, acis izbolot:

    Ļab-ja d-i-jeņa:-) Ter-je:-) Ļabus:-) Ļabusi:-)

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    marmed > dace_ampermane 31.08.2013. 10.37

    Obama nav diez ko inteliģents, runā tikai angliski :)

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > dace_ampermane 31.08.2013. 17.44

    Kuru tā skola interesē. Kaut kādi jūsu nacionālisti ar kaut ko kā jau vienmēr neapmierināti. Tajā skolā Ušaks varēja kaut zelta podus uzlikt un visus skolēnus barot bez maksas, bet jūsu nīkuļi vienalga izdomātu, pie kā piekasīties un par ko izlamāt Rīgas domi.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Anatolijs K. > dace_ampermane 31.08.2013. 14.44

    >>>>Kā lai to nepamana kā ar Ušaku esat izvēlējušies domāt par Latviju!…Iespaidīgi…:http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/476813-rigas_dome_saboja_anglu_gimnazijas_svetku_sajutu

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > dace_ampermane 31.08.2013. 10.38

    krievu gnīdu komentus mums nevajag, paši apzināmies savas problēmas. jums par krieviju derētu domāt vairāk

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu