Infogr.am iegūst Zelta balvu datu vizualizācijas konkursā Londonā • IR.lv

Infogr.am iegūst Zelta balvu datu vizualizācijas konkursā Londonā

21
Foto: Information is Beautiful publicitātes foto

Latvijas uzņēmēju radītais uzņēmums apbalvots kā skaistākais kategorijā “rīks”

Latvijas uzņēmums “Infogr.am” trešdien ieguva Zelta balvu prestižajā “Kantar Information is Beautiful” apbalvošanas cerimonijā Londonā, saņemot titulu “Skaistākais datu vizualizācijas rīks”.

“”Information is Beautiful” un tā radītājs Deivids Makkandless ir virzījuši un iedvesmojuši datu vizualizācijas nozari un mani personiski, gadiem strādājot ar “Guardian” un BBC. Man ir prieks par tik augstu apbalvojumu,” komentē “Ingogr.am” līdzdibinātājs Uldis Leiterts.

“Kantar Information is Beautiful Awards” ir viena no prestižākajām datu vizualizācijas balvām Eiropā. Ik gadu tai piesakās simtiem informācijas vizualizācijas projektu no visas pasaules. Infografiki, datu vizualizācijas un informācijas mākslas projekti pretendē uz izcilības atzinību piecās kategorijās. “Infogr.am” apbalvots kā skaistākais kategorijā “rīks”.

Latviešu uzņēmums saņēmis starptautisku atzinību arī iepriekš. Aprīlī tas ieguva galveno balvu “The Next Web 2013” konferencē Amsterdamā, “Hy! Berlin 2013”, kā arī “DeveloperWeek 2013”, tiekot atzīts par labāko datu vizualizācijas aplikāciju.

“Infogr.am” patlaban lieto miljons žurnālistu un blogeru visā pasaulē. Lietotāju vidū ir tādi ietekmīgi mediji kā “The Wall Street Journal”, “The Washington Post”, “The Atlantic”, “Bild” un virkne citu. Aplikācija tiek izmantota arī MIT, Kolumbijas universitātātes mācību procesā ASV. Kopš 2012. gada sākuma “Infogr.am” lietotāji radījuši vairāk nekā 1,4 miljonus infografiku.

Uzņēmumu 2012.gada februārī dibināja Leiterts un Raimonds Kaže. 2012.gada martā “Infogr.am” saņēma 150 000 eiro (105 000 latu) sēklas kapitālu no Hamburgā bāzētā investīciju uzņēmuma “HackFwd”.

 

Komentāri (21)

ievuliitis 21.11.2013. 15.20

Pusotras pozitīvas ziņas šodien IRā!:)
Tā otra – pa pusei pozitīva ir “Ja ir darbs, var arī pajokot par sevi un valsti”

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu