Bans Kimūns aicina Latviju pievērsties klimata pārmaiņu jautājumiem • IR.lv

Bans Kimūns aicina Latviju pievērsties klimata pārmaiņu jautājumiem

19
Foto: Ieva Lūka, LETA

Kaut Latvija vairākos starptautiskos pētījumos ir atzīta par otro videi draudzīgāko valsti pasaulē, daudzos rādītājos sniegumu nepieciešams uzlabot, atzīst premjers

Tiekoties ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns aicinājis Latviju pievērsties klimata pārmaiņu jautājumu risināšanai laikā, kad tā būs Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts, vēsta LETA.

Tikšanās laikā Bans Kimūns atzinīgi novērtējis Latvijas panākto atbildīgas un ilgtspējīgas saimniekošanas prakses ieviešanā, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Dombrovskis ANO ģenerāldirektoram atzinis, ka, neskatoties uz to, ka Latvija vairākos starptautiskos pētījumos ir atzīta par otro videi draudzīgāko valsti pasaulē, daudzos rādītājos sniegumu nepieciešams uzlabot. Kā vienu no svarīgākajiem virzieniem viņš minējis energoefektivitātes uzlabošanu gan daudzdzīvokļu ēkām, gan industriālajā sektorā un citās ēkās. Bans Kimūns informēts, ka šim virzienam atbalstu paudusi arī Latvijas valdība, nodrošinot valsts budžeta, ES fondu un Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzekļus.

Bans Kimūns premjeram pastāstījis par nākamā gada septembrī plānoto ANO Klimata pārmaiņu samitu Ņujorkā, kurā tiks meklēti jauni un inovatīvi risinājumi oglekli saturošo gāzu emisijas apjomu samazināšanai. ANO ģenerālsekretārs uzsvēra, ka novērtēs, ja arī Latvija būs pārstāvēta augstākajā līmenī, un dalīsies savā pieredzē ar samita dalībniekiem.

Tikšanās laikā pārrunāti arī jautājumi saistībā ar mežu ilgtspējīgu apsaimniekošanu, enerģētikas sektoru un ANO mērķiem līdz 2030.gadam.

Pirms tikšanās Dombrovskis un Kimūns Mežaparka estrādes dārzā iestādīja kociņu. ANO ģenerālsekretārs tika iepazīstināts ar Mežaparka estrādi un unikālo Dziesmu un deju svētku tradīciju, kas kopš 2003.gada ir iekļauta UNESCO nemateriālā pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Savukārt atvadoties premjers Banam Kimūnam dāvāja grāmatu par Dziesmu un deju svētkiem, kā arī no koka gatavotu domino spēles komplektu.

Komentāri (19)

inta_s 15.11.2013. 14.29

Un kā tieši lai mēs mainām saules aktivitāti, kas nu pazeminās un patiesībā krītās pasaulē temperatūra?

http://www.youtube.com/watch?v=KvufOvneJMk

+6
-1
Atbildēt

0

lebronj2356 15.11.2013. 15.27

Bans varētu neteikt neko, ja reiz nav ko teikt, vai vismaz apskatīties kā Latvijā ir reducēta smagā/vidējā rūpniecība pēdējo 20 gadu laikā, cik LV iedzīvotāju, cik tie patērē enerģiju un cik mums ir pasaules plaušu – mežu ! Riebjās klausīties tos valsts murgus !

+5
-1
Atbildēt

0

Kaspars Špūle 15.11.2013. 13.17

Kura, lūdzu, ir pirmā videi draudzīgākā valsts pasaulē?
Lai varam salīdzināt :)

+4
-1
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu