FKTK uz laiku aptur "Eastern European Payment System" pakalpojumus • IR.lv

FKTK uz laiku aptur “Eastern European Payment System” pakalpojumus

22
Foto: Evija Trifanova, LETA

Uzņēmuma darbībā konstatēti trūkumi noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas iekšējās kontroles sistēmā

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu ar 12.novembri uz laiku apturēt maksājumu iestādes “Eastern European Payment System” maksājumu pakalpojumu sniegšanu, aģentūru LETA informēja FKTK Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Marija Makareviča.

SIA “Eastern European Payment System” darbībā konstatēti trūkumi noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas iekšējās kontroles sistēmā. Uzņēmuma ieraksts reģistrēto iestāžu reģistrā ir saglabāts, un līdz ar konstatēto trūkumu novēršanu FKTK varēs lemt par uzlikto ierobežojumu atcelšanu.

FKTK lēmums paredz, ka no otrdienas SIA “Eastern European Payment System” nevar veikt maksājumu pakalpojumus, pieņemot jaunus klientu maksājumu uzdevumus. Tomēr sabiedrībai ir tiesības izpildīt līdz šim saņemtos klientu maksājumu uzdevumus, kā arī, pēc esošo klientu rīkojuma, atskaitīt uzņēmuma kontā iesaldētos līdzekļus uz klienta kontu citā kredītiestādē vai izsniegt līdzekļus skaidrā naudā.

Par maksājumu pakalpojumu sniegšanas apturēšanu SIA “Eastern European Payment System” nekavējoties jāinformē savi klienti.

Kā liecina “Firmas.lv” dati, “Eastern European Payment System” dibināta 2011.gadā, tās īpašnieki ir a/s “Via Rīga”, kam pieder 52,27% daļu, un SIA “Business Informatics Centre”, kam pieder 47,73%. Visi trīs uzņēmumi reģistrēti vienā adresē Rīgā – Eksporta ielā 12.

“Eastern European Payment System” pamatkapitāls ir 220 000 latu, vienīgā amatpersona ir Larisa Garklāva.

Uzņēmuma apgrozījums 2012.gadā bijis 256 765 lati, un tas pērn strādājis ar 59 937 latu zaudējumiem.

 

Komentāri (22)

Inese 12.11.2013. 09.01

Pilnīgi bezjēdzīga infa. Kas vispār tas par kantori, kādus “pakalpojumus” sniedz, vai tik grūti uuzkrakstīt, IR? Lai gan, jā, visvienkāršāk ir tupi peistot aģentūru ziņas.

+3
-2
Atbildēt

1

    kkristaps > Inese 12.11.2013. 09.39

    Beidz te smirdēt, utainais.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

janazakovica 12.11.2013. 13.02

dzivnieki satikaas..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu