Mākslas akadēmijā amerikāņu mākslinieka Gordona Sasaki personālizstāde • IR.lv

Mākslas akadēmijā amerikāņu mākslinieka Gordona Sasaki personālizstāde

25
NULL

Izstāde “Virsmas spriegums” atspoguļo mākslinieka interesi par cilvēka ķermeni un tā nozīmes dimensijām  

Šovakar, 17.oktobrī plkst.18 Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) tiks atklāta amerikāņu mākslinieka un Ņujorkas Modernās mākslas muzeja (MoMA) lektora Gordona Sasaki personālizstāde “Virsmas spriegums” jeb “Surface Tension”, raksta aģentūra LETA. 

Ņujorkā strādājošā mākslinieka izstādē būs eksponēti pēdējā laikā tapuši darbi. Daudzveidīgā ekspozīcija atspoguļo mākslinieka interesi par cilvēka ķermeni un tā nozīmes dimensijām.  

Sasaki darbos ķermenis tiek tverts kā izteikti personiska un vienlaikus publiska forma. Izmantojot visdažādākos tradicionālos un mūsdienu materiālus un tehnikas, Sasaki darbi vienlaikus ir meditatīvi, pārmaiņas vēstoši, gaistoši un brīžiem drūmi humorpilni. Mākslinieka darbos netradicionālo tehniku lietojums savijas ar laikmetīgās mākslas telpā aktuālajām identitātes un kultūras tēmām. Negaidītos veidos kombinējot attēlus un materiālus, mākslinieks apzināti nojauc pieņemtās robežšķirtnes, radot iekļaujošu vidi un paverot brīvu telpu jaunām iespējām. 

Sasaki darbi eksponēti personālizstādēs un grupu izstādēs ASV, Kanādā, Japānā, daudzviet Eiropā, kā arī atrodami kā privātpersonu, tā uzņēmumu kolekcijās. Kopš 2004.gada mākslinieks ir lektors MoMA. Sasaki regulāri viesojas mākslas institūcijās ar vieslekcijām un radošajām darbnīcām. 

Izstādi “Virsmas spriegums” pavadošie pasākumi LMA sniegs retu iespēju mākslinieku sastapt klātienē. Izstāde “Virsmas spriegums” ir daļa no izglītojoša eksperimentālā projekta “Sharing Experience” ar paralēli notiekošo Latvijas mākslinieku projektu un izstādi “Let’s Talk about Painting” Ņujorkā. Mākslinieka Sasaki izstāde un viesošanās Rīgā ir iespējama, pateicoties sadarbībai ar izstādes kuratori Marinu Goldenu, “UPS Riga”, ASV vēstniecības Mazo grantu programmu Latvijā un LMA rektoru profesoru Alekseju Naumovu. Sasaki personālizstāde “Virsmas spriegums” LMA aulā būs skatāma līdz 6.novembrim, un tās apmeklējums būs bez maksas. 

Izstādi “Virsmas spriegums” papildinās divi apmeklētājiem atvērti pasākumi – lekcija un radošā darbnīca -, kuros Sasaki stāstīs par savu pieeju radošajam un pasniedzēja darbam, kā arī dalīsies gūtajā pieredzē un pedagoģiskā darba stratēģijās. 

31.oktobrī plkst.16 lekcijā “Materials: Medium vs Message” Sasaki auditoriju iepazīstinās ar saviem ieskatiem un pieeju radošajam darbam, īpašu uzmanību pievēršot tam, kā lēmums izmantot konkrētus materiālus ietekmē pašu mākslas darbu saturu. 

Toties 1.novembrī plkst.14 notiks radošā darbnīca “UDL – Universal Design for Learning”. “Universal Design for Learning” ir principu kopums, kas ļauj izstrādāt mācību programmu, kas visiem indivīdiem sniedz vienlīdz labu iespēju mācīties. Sistēmai pastāv vadlīnijas, kas palīdz mācību procesam noteikt tādus mērķus, metodes, materiālus un vērtēšanas kritērijus, kas piemēroti dažādām personībām un raksturiem. Pretēji tradicionālajai “viens der visiem” pieejai “Universal Design for Learning” ir fleksibls risinājums, ko iespējams personalizēt. Radošā darbnīca būs praktiska nodarbība, kas pedagoģijā ieinteresētus māksliniekus, profesionāļus un administratorus iepazīstinās ar “Universal Design for Learning” pamatprincipiem.

Vairāk informācijas akadēmijas mājas lapā

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu