Raidījums: Tiesa atceļ Zvidriņai piemēroto disciplinārsodu • IR.lv

Raidījums: Tiesa atceļ Zvidriņai piemēroto disciplinārsodu

22
Solvita Zvidriņa. Foto: Ieva Čīka, LETA

Kultūras ministrija neuzskata par lietderīgu turpināt tiesāšanos

Administratīvā rajona tiesa apmierinājusi bijušās Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāres Solvitas Zvidriņas prasību atcelt viņai piemēroto rājienu par nekvalitatīvu operas kapitāldaļas turētāja pienākumu pildīšanu, otrdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “Panorāma”.

Tiesa konstatējusi, ka tieši Zvidriņas darbības laikā samazinājušās operas parādsaistības. Spriedumā teikts, ka ministrija, lemjot par valsts sekretāres sodīšanu, nav ņēmusi vērā faktu, ka viņa vairāk nekā gadu atradās bērna kopšanas atvaļinājumā.

Kultūras ministre Žanete Jaundzeme-Grende (VL-TB/LNNK) no jebkādiem komentāriem LTV raidījumam otrdien atteicās.

Uz tiesas sēdi, kurā tika skatīta Zvidriņas prasība, KM pārstāvis neesot ieradies. Ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos skaidroja – ņemot vērā to, ka pieļauti procesuāli pārkāpumi un ka Zvidriņai piemērotais disciplinārsods izbeidzies jau šā gada 27.aprīlī un viņa skaitās disciplināri nesodīta, kā arī lai papildus netiktu noslogota tiesa, KM neuzskatīja par lietderīgu turpināt šo tiesvedību.

Ar kultūras ministres 2011.gada 23.decembra lēmumu pret Zvidriņu tika ierosināta disciplinārlieta par normatīvo aktu pārkāpumu, nenodrošinot pilnīgu un atbilstošu Latvijas Nacionālās operas darbības uzraudzību. Zvidriņai tika piemērots disciplinārsods – rājiens.

Īsi pirms soda piemērošanas Zvidriņa atstāja darbu KM un tagad strādā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esošās Valsts reģionālās attīstības aģentūras vadītājas amatā.

 

Komentāri (22)

ligakalnina 04.09.2013. 09.01

Kārtējā Grendes absolūtas nekompetences un angažētības izpausme.

+5
-4
Atbildēt

3

    ligakalnina > ligakalnina 04.09.2013. 09.48

    Nevienu ierēdni neidealizēju, čūsku midzenis, bet, no ministra atbildība un kompetences prasības lielākas.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    piziks > ligakalnina 04.09.2013. 13.16

    Vēl interesantāk būs vērot, ar kādu veiklību vai lēnīgu lempību tiesiskās koalīcijas ministre pildīs tiesas lēmumu? Turklāt pat LTV ziņu dienests atzīmē, ka tiesā pierādīts, ka Zvidriņas laikā LNO parādi mazinājušies.

    Ups, politiskais PR linčojiens nav izdevies? Žanetai kaut kā ar to likumu ievērošanu savos varas iespēju paraugdemonstrējumos regulāri neveicas? Un, ja neveicas Žanetai kā NA izvirzītai, kas ar kadru atlasi notiek NA?

    Ko par to visu saka NA arodbiedrība? :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    P_Dancis > ligakalnina 04.09.2013. 09.20

    par Gremdes kompotenci piekrītu
    bet vai Edmunda Krastiņa sieva Zvidriņa būtu neangažēta?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu