Rīgā un vēl astoņās pilsētās notiek Latvijas filmu maratons • IR.lv

Rīgā un vēl astoņās pilsētās notiek Latvijas filmu maratons

32

Filmu maratonā kinoteātrī “Splendid Palace” pirmizrādi piedzīvos Ivara Selecka jaunā filma “Kapitālisms Šķērsielā”

Jau devīto gadu 4.maijā kinoteātrī “Splendid Palace” norisināsies Latvijas filmu maratons, kas jau otro reizi priecēs ne tikai skatītājus Rīgā, bet arī vēl astoņās citās Latvijas pilsētās, raksta aģentūra LETA.

Kinoteātrī “Splendid Palace” filmu maratona centrālais notikums būs Ivara Selecka filmas “Kapitālisms Šķērsielā” pirmizrāde pulksten 17, kā arī iespēja noskatīties divas iepriekšējās dokumentālās triloģijas filmas par mazo Pārdaugavas Šķērsielu. 1988.gadā tapušo “Šķērsielu” un tās turpinājumu “Jaunie laiki Šķērsielā” (1999). “Splendid Palace” būs iespēja noskatīties arī vairāku īsfilmu pirmizrādes. Pirmo reizi skatītājiem tiks piedāvāta Nila Skapāna animācijas filma “Kaķis maisā” un Edmunda Jansona “Kora turneja”,kā arī Elīnas Eihmanes komiskā spēles īsfilma “Gūtenmorgens un Jāņi”. Filmu maratonā būs arī filma par maratonu – Lailas Pakalniņas jaunākā dokumentālā filma par Rīgas maratonu “Četrdesmit divi”. Par tradīciju kļuvis arī brīvdabas nakts seanss pagalmā pie kinoteātra ieejas – šogad no pulksten 21.30 līdz 23. Tajā padomju laika kinožurnālu kaleidoskopiska montāža atainos Rīgu un tās priekšpilsētas. 

Vairāk informācijas kinoteātra mājas lapā

Svētku programma katrai pilsētai būs veidota atšķirīga. Lai arī iepriekš jau izrādītas, svētku dienās daudzviet vēlreiz varēs noskatīties Jāņa Norda godalgoto filmu “Mammu, es tevi mīlu”, kā arī Aigara Graubas patriotiski iedvesmojošo darbu “Sapņu komanda 1935”. 

Toties vairākas reģionālās pirmizrādes piedzīvos Ināras Kolmanes pērn pabeigtā mistiskā pasaka pieaugušajiem “Mona” ar aktrisi Kristīni Belicku galvenajā lomā. 

Bērniem paredzētajā animācijas seansā iekļauta arī Berlīnes kino festivālā godalgotā Ēvalda Lāča leļļu filma “Eži un lielpilsēta”.  Jelgavā būs iespēja redzēt arī Vladimira Leščova slaveno un daudzkārt festivālos godalgoto animācijas filmu pieaugušajiem “Villa Antropoff” un Kristīnes Želves dokumentālo filmu “Fedja” par latgaļu izcelsmes somu režisoru Teuvo Tulio. 

Daudzsološs būs Latvijas Kultūras akadēmijas studentu seanss, kurā iekļautas gan dokumentālās, gan spēles īsfilmas. Latvijas filmu maratona organizētāji uzskata, ka programmai izvēlētās studentu filmas ir pietiekami profesionālas, tāpēc pelnījušas izrādīšanu uz lielā ekrāna. Skatītājiem būs iespēja redzēt režisores Lienes Lindes filmu “Četri mielasti” un Ingusa Drulles filmu “Gvido pēdējais uzaicinājums”. Abās šajās filmās piedalās arī populāri aktieri Baiba Broka, Jānis Skanis, Lāsma Kugrēna, Varis Vētra un citi. 

Latvijas filmu maratons  3.maijā sākās Ventspilī, 4.maijā turpinās Rīgā, Valmierā, Liepājā, Kuldīgā, 5.maijā Jelgavā, Cēsīs, Siguldā un 18.maijā Jēkabpilī.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu