Ukrainas prezidents apžēlo bijušo iekšlietu ministru Juriju Lucenko • IR.lv

Ukrainas prezidents apžēlo bijušo iekšlietu ministru Juriju Lucenko

22
Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs. Foto: Lita Krone, LETA

 

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs apžēlojis bijušo iekšlietu ministru Juriju Lucenko, kurš ir tuvs ieslodzītās bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko sabiedrotais, ziņo LETA/AFP. Svētdien Lucenko jau iznācis no ieslodzījuma vietas.

Kā paziņoja prezidenta birojs, Janukovičs parakstījis rīkojumu par sešu notiesāto apžēlošanu, kuru vidū ir arī Lucenko un Ukrainas bijušais vides aizsardzības ministrs Georgijs Filipčuks.

Ukrainas Augstākā tiesa šonedēļ noraidīja Lucenko apelācijas prasību, kurā eksministrs mēģināja pārsūdzēt viņam par amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un valsts naudas līdzekļu izšķērdēšanu piespriesto četru gadu cietumsodu.

Lucenko tika arestēts 2010.gada decembrī un 2012.gada februārī notiesāts par nelikumīgas pensijas piešķiršanu savam šoferim, kuram piešķīris arī apmešanās vietu, kā arī par pretlikumīgu valsts līdzekļu izmantošanu ikgadējās Policijas dienas organizēšanai 2008. un 2009.gadā.

Ukrainas prezidents vairākkārt izteicies, ka Timošenko negrasās apžēlot. 2011.gada oktobrī Timošenko tika piespriests septiņu gadu cietumsods par Ukrainai neizdevīga gāzes piegāžu līguma noslēgšanu ar Krieviju. Timošenko draud apsūdzības arī par valsts līdzekļu piesavināšanos un līdzdalību deputāta un uzņēmēja Jevgēņija Ščerbana slepkavībā.

Komentējot Timošenko lietu, Janukovičs norādīja, ka tā ir ļoti sarežģīta. Tas esot jautājums, kur neviens nevarot dot skaidru atbildi. “Es daudzreiz esmu teicis, ka neesmu izmeklētājs vai prokurors. Bet šodien, kad mēs zinām visu stāstu no sākuma līdz beigām, kad zinām, ka tika viltoti dokumenti, tas ir kādēļ Timošenko tika saukta tiesas priekšā,” norādīja Janukovičs.

“Un tiesa atzina viņu par vainīgu. Vai nu tas ir taisnīgs lēmums vai nē, tiesa to pieņēma. Un tiesnesis piesprieda viņai minimumu. Sods par šādu noziegumu ir septiņi līdz 12 gadi,” viņš piebilda.

Timošenko ieslodzīšana ir nopietni sabojājusi Janukoviča attiecības ar Rietumiem, kas prezidentam pārmet, ka viņš ļaunprātīgi izmantojis tiesu varu, lai atbrīvotos no politiskās sāncenses.

 

Komentāri (22)

janazakovica 07.04.2013. 13.00

tiesi tada pati ir lemberga shema tiko stasies spekaa notiesajosais spriedums ‘prezidents” berzins uz reiz to apzelos..

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu