Vairumtirgotāju atkārtoti pieķer viltota siera izplatīšanā • IR.lv

Vairumtirgotāju atkārtoti pieķer viltota siera izplatīšanā

18
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Firmas ”Walux” piegādātie sieri ”Holandes” un ”Gouda” izņemti no tirdzniecības

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) šodien lika vairumtirgotājai SIA “Walux” izņemt no tirdzniecības viltotu sieru “Holandes” un “Gouda” partiju, vēsta aģentūra LETA. Uzņēmums jau iepriekš par līdzīgām darbībām vairākkārt saņēmis PVD sodus, gada laikā kopumā nomaksājot 1800 latu, portālu nozare.lv informēja dienesta pārstāve Ilze Meistere.

Gada laikā uzņēmumam ir naudas sodi uzlikti četras reizes. “Pagājušā gada martā – 200 latu sods par marķējuma prasību pārkāpumiem, aprīlī – 500 latu sods par atkārtotiem marķējuma prasību pārkāpumiem un papildu 500 latu sods par oficiālās institūcijas prasību nepildīšanu. Pēdējo reizi uzņēmums ar 600 latu sodu sodīts pagājušā gada maijā par oficiālās institūcijas prasību nepildīšanu,” sacīja Meistere.

PVD apturējis vairumtirgotāja “Walux” izplatītā “Holandes” un “Gouda” siera tirgošanu, jo pārbaudēs atklājies, ka vairumtirgotājs maldinājis patērētājus, siera vietā izplatot siera izstrādājumu, kurā piena tauki aizstāti ar augu taukiem. Abu siera izstrādājumu derīguma termiņš ir šī gada 7.jūlijs.

Pārbaudot vairumtirdzniecības uzņēmumu, PVD atklāja, ka “Walux” iegādājies Polijas izcelsmes siera izstrādājumu, pārmarķējis to un tirgotājiem tālāk piegādājis kā sieru. To, ka uzņēmums šādi rīkojies, apliecina ne vien siera izstrādājuma ražotāja pavaddokumenti, bet arī PVD noņemto paraugu laboratoriskie izmeklējumi, kuros konstatēti augu izcelsmes, nevis piena tauki.

PVD vairumtirdzniecības noliktavā apturējis desmit tonnu siera izstrādājuma partiju, kā arī uzdevis uzņēmumam atsaukt līdzīgu preci no tirdzniecības un pārmarķēt. Par konstatētajiem pārkāpumiem tiks uzsākta administratīvā lietvedība, par soda apjomu PVD vēl lems, norādīja Meistere.

“Walux” direktora vietnieks Mikaels Vardanjans nozare.lv skaidrojis, ka notikusi cilvēciska kļūda. “Darbinieki noliktavā sajaukuši uzlīmes – uz produktiem, kas ir siers, uzlīmēta uzlīme ar informāciju par produktu, kas ir siera izstrādājums.” Patlaban “Walux” jau saņemot atpakaļ preci no klientiem. Konkrētie produkti tiks pārmarķēti un atdoti tirdzniecībā. Ar darbiniekiem, kam gadījās kļūda, notikšot pārrunas.

Par marķēšanas prasību pārkāpumiem normatīvie akti paredz sodu līdz 500 latiem, ja pārkāpums pieļauts atkārtoti, – līdz 3000 latu.

Līdzīgs gadījums, kurā arī bija iesaistīts “Walux”, notika pērn 19.janvārī, kad uzņēmums bija izplatījis Polijā ražotu siera izstrādājumu “Tilzītes” siers, kurā atklāti uz iepakojuma nenorādīti augu tauki.

Kā liecina “Firmas.lv” dati, SIA “Walux” dibināta 2011.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. “Walux” īpašnieki ir Vačagans Pogosjans – 60%, un Ramūns Nikitins – 40%. “Walux” apgrozījums 2011.gadā bija 2 197 248 lati, peļņa – 13 856 lati.

Komentāri (18)

Kristīne 15.03.2013. 15.37

Nez vai šeit nederētu arī kāda sodanauda par negodīgu konkurenci no KP un vēl šis tas no PTAC, jo liekas, ka gūtais labums ir lielāks par sodu.
==
Tāpat varētu noderēt kāda krimināllieta par krāpšanos “lielā apmērā”…

+8
0
Atbildēt

0

piziks 15.03.2013. 15.22

Ļoti maigi soda tos armēņu un lietuviešu izcelsmes šmaukļus par poļu ražotājšmaukļu nesiera izplatīšanu Latvijā, kur pietiek laba sieru un daudz labu īsta siera ražotāju.

Vai tiešām Latvijas nadzīga sodu sistēma, kas tik nikna pret Latvijas pilsoņiem, iedzībvotājiem un ražotājiem, dažviet un dažreiz ir noteikti maiga tiešī pret tādiem svešiniekiem? M?

+7
0
Atbildēt

2

    andrejs_murnieks > piziks 15.03.2013. 15.30

    Man ļoti patīk tepat ražotais “Ievas siers”. Lai gan tā cena ir augstāka, tomēr es zinu ka tā ir tīra manta. Negribu šeit kādu reklamēt, bet tikai padalīties pieredzē. Agrāk arī man bija problēma šeit nopirkt labu sieru, bieži es “uzrāvos” uz “ķīmijas”, tāpēc es to atļāvos iestarpināt, varbūt ka kādam noderēs.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Aleksejs Dimitrovs > piziks 15.03.2013. 20.20

    Man gan pēdējā laikā nav izdevies nopirkt normālu sieru. Tāds iespaids, ka Latvijā vairs sieru neražo, bet tikai pārfasē poļu gumijas izstrādājumus. Rīt pamēģināšu ieteikto Ievas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

andrejs_murnieks 15.03.2013. 15.25

Vai tad šādam “mahinatoram” jau sen nebija jāatņem tirgošanas licence? Acīm redzot kādam šie blēži ir ļoti izdevīgi, tāpēc tie tiek tikai sodīti un sodīti ar naudas sodiem, bet netiek izņemti no “spēles”.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu