Valsts un pašvaldību ceļu uzturēšanai piešķir 10,2 miljonus latu • IR.lv

Valsts un pašvaldību ceļu uzturēšanai piešķir 10,2 miljonus latu

25
Foto: Lauris Vīksne, F64

 

Valdība otrdien nolēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem valsts un pašvaldību ceļu uzturēšanai piešķirt 10,2 miljonus latu, ziņo LETA.

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) kolēģus brīdināja, ka, izmantojot šādu summu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, atlikušais gads būs jāpavada ar mazu atlikumu, tomēr valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (Vienotība) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs atbalstīja ierosinājumu piešķirt nepieciešamo finansējumu.

Satiksmes ministrija (SM) lūdza piešķirt piecus miljonus latu, lai finansētu pašvaldību autoceļu un ielu ārkārtas neatliekamos uzturēšanas darbus 2012./2013. gada ziemas sezonā, kā arī 5,2 miljonus latu, lai organizētu valsts autoceļu posmu ar sabrukušo asfalta seguma ārkārtas neatliekamo autoceļu uzturēšanas un segumu atjaunošanas darbu veikšanu un veiktu faktiski izpildīto darbu apmaksu 2013.gadā.

SM iepriekš norādīja, ka piešķirtais finansējums pašvaldībām ļaus nodrošināt autoceļu un ielu ikdienas uzturēšanas darbus 2013.gada vasaras sezonā. Savukārt finansējums valsts ceļiem ļaus veikt ārkārtas autoceļu uzturēšanas un segumu atjaunošanas darbus, tādā veidā nodrošinot drošu un nepārtrauktu satiksmi uz valsts autoceļiem pēc ziemas sezonas. Par piešķirto finansējumu tiks nodrošināti sabrukušo autoceļu segumu ārkārtas uzturēšanas darbi 184,2 kilometru garumā.

 

Komentāri (25)

Janka, Janic 12.03.2013. 18.36

“Latvijas Valsts ceļi” ziņojumaa pirms gada mineets ka 25%, tas ir 2069km , melnaa seguma ceļi ir kritiskas sabrukšanas stadijaa , valsts ceļu asfalteeto segu atjaunošanas deficiits bija sasniedzis 2,859 miljardus latu , ar 5,2 miljoniem sanaak ka var atjaunot 35 km , rodas iespaids , ka valsts peec desmit gadiem var palikt bez ceļiem , V.Čeerčils Hruščovu nosauca par ģeeniju, kad tas peeseresu atstaaja bez maizes 1960 gadaa,kurš no muusu varenajiem izpelniisies ģeenija titulu atstaajot valsti bez ceļiem??? http://lvceli.lv/files/Gadagramatas/VA%20gadagramata2009.pdf

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu