Krievijas zinātnieki: atrastās atlūzas ir no meteorīta • IR.lv

Krievijas zinātnieki: atrastās atlūzas ir no meteorīta

31
Zinātnieku atrastās meteorīta daļiņas. Foto: AFP/LETA

Iespējams, piektdien Čeļabinskas apgabalā nokritušajam meteorītam tiks dots Čebarkula ezera vārds

Krievijas zinātnieki, kas nule kā atgriezušies no piektdien Čeļabinskas apgabalā nokritušā meteorīta meklējumiem, paziņojuši, ka atraduši meteorīta sastāvdaļas, ziņo Krievijas mediji.

Tikmēr Krievijas varasiestādes svētdien pārtrauca meklēt meteorīta atlūzas, kas piektdien nogāzās Urālu reģionā, ievainojot aptuveni 1200 cilvēkus un nodarot postījumus vairākiem tūkstošiem ēku, ziņo LETA/AFP.

Iekšlietu ministrija piektdien informēja, ka ir apzinātas trīs vietas, kur nogāzušās meteorīta atlūzas. Divas atlūzas uzietas Čebarkulas, bet vēl viens atlūzu gabals – Zlatoustovas rajonā. Vietējie mediji ziņoja, ka Čebarkulas ezerā atklāts liels caurums ledū, ko, visdrīzāk, radījusi meteorīta atlūza.

Zinātnieki no Urālu universitātes, kas atrodas Jekaterinburgā, interneta tiešraidē no laboratorijas parādīja meklējumos atrastās meteorīta daļiņas – aptuveni centimetru lielas melnas šķembas, ziņo aģentūra ITAR-TASS. “Universitātes ekspedīcija atveda tā priekšmeta atlūzas, kas atrastas pie Čeļabinskas. Zinātnieki vēsta, ka tas ir tas pats meteorīts,” teikts svētdien Urālu universitātes paziņojumā sociālajā tīklā Twitter.

Viens no universitātes zinātniekiem Viktors Grohovskis Krievijas ziņu aģentūrai pastāstījis, ka nupat kā pabeigta arī atrasto daļiņu izpēte, tāpēc viņš ar pilnu atbildību var paziņot, ka Čebarkula ezera apkārtnē atrastās atlūzas ir kosmiskas izcelsmes. „Šis ir akmens meteorīts, kas satur aptuveni 10% dzelzs. Iespējams, ka tam dosim Čebarkula vārdu,” teica meteorītu pētnieks.

Jau ziņots, ka Čeļabinskas meteorīts ir viens no iespaidīgākajiem kosmiskajiem notikumiem debesīs virs Krievijas kopš Tunguskas fenomena 1908.gadā, kad Sibīrijā milzīgus postījumus izraisīja spēcīgs sprādziens, ko vairākums zinātnieku saista ar asteroīda vai komētas triecienu.

Vairāku metru lieli meteorīti, kāds nokrita Čeļabinskā, Zemi skar aptuveni reizi desmitgadē. Tomēr saskaņā ar zinātnieku rīcībā esošo informāciju nevienā citā gadījumā, kad virs Zemes eksplodējis meteorīts, nav bijis tik liels cietušo skaits kā piektdien.

 

Komentāri (31)

dzintarz 18.02.2013. 09.51

saskaņā ar zinātnieku rīcībā esošo informāciju nevienā citā gadījumā, kad virs Zemes eksplodējis meteorīts, nav bijis tik liels cietušo skaits kā piektdien.
========
Gaišs secinājums.
Ar katru dienu (pieaugot divkāju blīvumam) cietušo skaits un viņu “viltība” kompensāciju apgūšanā tikai pieaugs.
1908. gadā uz Zemes bij apmēram 1,8 mljrd. divkāju.. Nav zināms neviens cietušais
2012. gadā – ~ 7mljrd. Gandrīz tūkstotis cietušo. Un skaits turpina pieaugt.
Cik būs 2100.gadā? Tie paši 7 vai tomēr 10-15mljrd. divkāju?
Cik būs cietušo? Miljoni?

http://en.wikipedia.org/wiki/File:World-Population-1800-2100.svg

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu