FOTO: Latvijas opera ar viesizrādēm Maskavas Lielajā teātrī • IR.lv

FOTO: Latvijas opera ar viesizrādēm Maskavas Lielajā teātrī

27
Krstīne Opolais operas "Jevgeņijs Oņegins" mēģinājumā Maskavas Lielajā teātrī. Foto: Uģis Ezerietis

 

Ceturtdienas vakarā ar P. Čaikovska operas „Jevgeņijs Oņegins” iestudējumu tiks atklātas Latvijas Nacionālās operas viesizrādes Maskavā.

Līdz 10. februārim Lielā teātra skatītājiem tiks piedāvātas četras izrādes – 7. un 9. februārī uz vēsturiskās skatuves tiks izrādīts „Jevgeņijs Oņegins”, kurā Tatjanas lomu interpretēs Kristīne Opolais. Viņa Maskavā ieradusies pēc debijas Ņujorkas „Metropolitan” operā. Savukārt titullomā – Austrumeiropas labākais baritons Jānis Apeinis, kurš ar Oņegina lomas traktējumu pārliecinājis skatītājus gan Rīgā, gan Sankpēterburgas Mihaila teātra jauniestudējumā. Pie diriģenta pults būs LNO galvenais diriģents Modests Pitrens.

8. un 10. februārī Jaunajā zālē skatītāju uzmanībai tiks piedāvāta G. Doniceti opera „Lucia di Lammermoor” ar Sonoru Vaici titullomā. Viņas skatuves partneris būs turku tenors Murats Karahans, bet operu diriģēs maestro Aleksandrs Viļumanis. Abu iestudējumu režisors ir Andrejs Žagars.

LNO viesizrādes raisījušas plašu rezonansi Maskavas medijos: vakar, 6. februārī, Lielajā teātrī rīkoto preses konferenci apmeklējuši vairāki desmiti žurnālistu. Vadošie laikraksti, radio stacijas un televīzijas nebeidz ziņot par gaidāmajām Rīgas operas viesizrādēm, uz kurām biļetes jau pilnībā izpārdotas.

LNO uz Maskavu devusies jau trešo reizi, bet šoreiz viesošanās Lielajā teātrī ir īpaša: pasaules skaistāko celtņu vidū ierindotā ēka pēc fundamentālās rekonstrukcijas atguvusi gan savu vēsturisko izskatu, gan aprīkota ar vismodernāko skatuves tehniku. Par to, ka Maskavā mūsu viesizrādes tiek īpaši gaidītas, liecina arī fakts, ka kopš 2011. gada, kad pabeigta teātra rekonstrukcija, LNO ir tikai otrais viesteātris, kas tiks uzņemts atjaunotajā ēkā. Pagaidām uz vēsturiskās skatuves viesojusies vien Milānas „La Scala”.

 

Komentāri (27)

dzintarz 07.02.2013. 22.46

Latvijas opera ar viesizrādēm Maskavas Lielajā teātrī
=========
Rīgā “persona non grata” – kaut kāds vešņaks (bij.zema līmeņa municipāls moskaļu ierēdnis) cenšas tēlot Krievijas vēstnieku..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu