Video: Uzņēmēja skats uz eiro • IR.lv

Video: Uzņēmēja skats uz eiro

22
Žurnāla "Ir" komentētājs Pauls Raudseps raidījumā.

Aizvien tuvāk nāk laiks, kad izšķirsies jautājums – vai Latvija 2014.gada 1.janvārī ieviesīs eiro?

Diskusijās par šo ļoti nozīmīgo tēmu parasti dominē vai nu ekonomiskā teorija un prognozes, vai arī emocionālie apsvērumi. Šādi argumenti ir svarīgi, tomēr tie var šķist visai tālu no praktiskās ikdienas, kurā gan iedzīvotāji, gan uzņēmēji piedzīvos un vērtēs pāreju uz jauno valūtu.

Lai labāk saprastu tieši šo praktisko pusi un to, ko eiro nozīmētu Latvijas uzņēmējiem, žurnāla „Ir” komentētājs Pauls Raudseps devās uz tikšanos ar būvmateriālu ražošanas SIA „Sakret” direktoru Andri Vanagu. Viņa firma strādā ne tikai Latvijā, bet arī Igaunija, kas ieviesa eiro pirms diviem gadiem.

Intervija “Hansamedia” producētajā raidījumā “Viss notiek” LTV ēterā izstaroja 28.janvārī.

Komentāri (22)

Elita Dreimane 01.02.2013. 10.57

Vanags ir tāds pats uzņēmējs, kā es ķīmiķis. Atšķirība tā, ka es nemēģinu stāstīt sabiedrībai, kā vajag jaukt betonus, kamēr ķīmiķis Vanags, varbūt pat sakarīgs valdes loceklis, kuram tomēr īpašnieki neuztic tiesības pārstāvēt atsevišķi pat sabiedrību ar ierobežotu atbildību, stāsta visai Latvijas sabiedrībai, cik labi būs atdot Briselei valsts ekonomiskās politikas pamatinstrumentus.

Kāda ir viņa motivācija demonstrēt savu nekompetenci šajā ne vien SAKRET, bet visai valstij svarīgajā jautājumā nezinu. Taču ir ārkārtīgi nožēlojami, ka IR tādā veidā cenšas atpelnīt savu daļiņu no propagandas 1,4 miljoniem latu. Kāpēc IR neintervē reālus uzņēmējus, piemēram Uldi Pīlēnu? Vai reālus ekonomistus, piemēram, Alfu Vanagu (ne būt ne eiroskeptiķi), Elenu Dubru, jebšu kādu neangažētu britu ekonomistu, kuram nav jābaidās no LV varas sankcijām? Varbūt vajadzētu pārdēvēties par “Truth” (pēc analoģijas ar “Правда”)?

Informācijai: uzņēmējs ir fiziska persona, kam pieder un kas vada uzņēmumu, uzņemoties iniciatīvu, atbildību un risku par šo saimniecisko pasākumu. SAKREKT gadījumā tāds ir Māris Ķelpis, un cepuri nost par to, ko viņš ir paveicis.

+4
-2
Atbildēt

0

manatuja 01.02.2013. 15.52

Izcils arguments es ar eiromildu varēšu eifēļa tornī biļeti nopirkt….. cik cilvēki no Latvijas pagājušogad apmeklējuši eifeļa torni

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu