Februārī parādīsies pirmās eiro ieviešanas kampaņas reklāmas • IR.lv

Februārī parādīsies pirmās eiro ieviešanas kampaņas reklāmas

24
Foto: Raimo Lielbriedis, F64

Valdība izsludinās vairākus iepirkumus saistībā ar eiro ieviešanas kampaņu

Tuvākajā laikā plānots izsludināt vairākus iepirkumu konkursus, kas saistīti eiro ieviešanu Latvijā, teikts otrdien valdībā uzklausītajā ziņojumā par paveikto Eiropas vienotās valūtas ieviešanā un plānotajiem darbiem. Pirmās reklāmas sabiedriskajā medijā parādīsies februārī.

Līdz janvāra beigām Finanšu ministrijai (FM) jāizsludina iepirkuma konkurss informatīvās bezmaksas telefona līnijas ierīkošanai, kā arī konkurss video un audio materiālu izveidošanai valsts fiskālo un monetāro jautājumu skaidrošanai, ziņo LETA.

Līdz februāra sākumam Valsts kancelejai jāizsludina atklāts konkurss par Ministru kabineta mājaslapas atjaunošanu, preses telpas atjaunošanu un informatīvā tālruņa pakalpojumu.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijai tuvākajā laikā jāizsludina atklāts konkurss iepirkumam, kas paredz metodiskos materiālus pedagogiem un mācību animācijas filmas pirmsskolas vecuma bērniem un 1.-12.klašu skolēniem.

Līdz janvāra beigām plānots izsludināt atklātu konkursu Ekonomikas ministrijas iepirkumam “Kampaņa “Godīgs eiro ieviesējs””.

No februāra saskaņā ar eiro komunikācijas pasākumu iepirkumiem tiks izvietota reklāma sabiedriskajos medijos – Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio.

Plānots, ka līdz februāra beigām FM noslēgs ar Eiropas Komisiju līdzfinansēšanas granta līgumu par eiro ieviešanas informācijas un komunikācijas kampaņu organizēšanu.

Līdz 15.februārim FM sagatavos pieprasījumu Eiropas Komisijai un Eiropas Centrālajai bankai sniegt ziņojumu Eiropas Padomei par panākumiem, ko guvusi Latvija, pildot saistības attiecībā uz ekonomiskās un monetārās savienības izveidi. Pieprasījumu februārī iecerēts iesniegt Eiropas Komisijai un Eiropas Centrālajai bankai.

Ziņojumā arī norādīts, ka FM turpinās masu medijos skaidrot eiro ieviešanu sabiedrībai, organizējot četras preses konferences, sagatavojot astoņas preses relīzes, veidojot saturu pieciem sižetiem vai rakstiem nacionālajos medijos, kā arī organizējot Latvijas žurnālistu vizīti Igaunijā.

FM turpina aktualizēt informatīvos materiālus par eiro un organizē to izplatīšanu, koordinē Eiropas Komisijas informatīvo publikāciju un bukletu par eiro izplatīšanu sadarbības partneriem. FM sadarbībā ar Latvijas Banku, Valsts kanceleju un citām eiro projektā iesaistītajām institūcijām turpina informēt profesionālās vides pārstāvjus un sabiedrību par eiro ieguvumiem un vienotās Eiropas valūtas ieviešanas praktiskajiem jautājumiem, teikts ziņojumā.

FM arī turpinās organizēt seminārus nozaru profesionāļiem par eiro ieviešanas vadlīnijām, plānots arī organizēt finanšu ministra un citu vadošo amatpersonu tikšanās ar sadarbības organizāciju pārstāvjiem, lai organizētu publiskus pasākumus dažādām mērķgrupām Rīgā un reģionos.

Ziņojumā minēts, ka FM organizēs intelektuālos konkursus žurnālā “Mezgls”, portālā “www.inbox.lv” par eiro ieviešanu Latvijā, kā arī sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju – radošo konkursu skolēniem par eiro talismana vizuālo izskatu.

Vairākām ministrijām jāslēdz uzturēšanas līgumi vai jāorganizē iepirkumi specifiskajām informācijas sistēmām, kurām tiek kavēti darba uzdevumi saistībā ar informācijas sistēmu pielāgošanas darbu uzturēšanas līgumu vai iepirkumu organizēšanu. Ministrijām jāsāk specifisko informācijas sistēmu pielāgošanas darbu izstrādes posms.

Līdz februāra vidum FM iesniegs valdībā rīkojumu par finansējuma piešķiršanu centrālajām valsts iestādēm grāmatvedības informācijas sistēmu pielāgošanas izdevumu segšanai saistībā ar eiro ieviešanu. Līdz februāra beigām visām centrālajām valsts iestādēm un pašvaldību iestādēm jāpārskata un nepieciešamības gadījumā jānoslēdz līgumi ar grāmatvedības un citu standartproduktu informācijas sistēmu uzturētājiem par sistēmu pielāgošanu eiro.

Turpmāk ziņojumi par paveikto un plānotajiem uzdevumiem Eiropas vienotās valūtas ieviešanai Latvijā tiks iesniegti Ministru kabinetā reizi divos mēnešos.

 

Komentāri (24)

austrisv 22.01.2013. 14.46

“Līdz janvāra beigām Finanšu ministrijai (FM) jāizsludina iepirkuma konkurss informatīvās bezmaksas telefona līnijas ierīkošanai, kā arī konkurss video un audio materiālu izveidošanai valsts fiskālo un monetāro jautājumu skaidrošanai, ziņo LETA.”

Informācija ir galvenais EUR ieviešanas pasākumos un tas ir apsveicami, jo manipulēt ar izglītotu cilvēku ir daudz grūtāk nekā ar neizglītotu.
Informācija ir pats svarīgākais, kas pieejams normālās demokrātiskās valstīs, lai pats cilvēks padomātu un saprastu kad viņam ir svarīgi un kas slikti!

+5
-3
Atbildēt

8

    Elīna > austrisv 22.01.2013. 15.41

    Nu tik bus slavinasana!Ko gan vares pats izvertet,ja tur bus piedavati tikai labumi-cenas necelsies,palielinas algas,bus darba vietas,pensijas paaugstinasies,jo peksni visam atradisies lidzekli….Ta nemedz but!Neesmu lasijusi vel par nevienu minusu no eiro ieviesanas-bet ta tacu nevar but!!!Kapec atkal japaklaujas solijumiem un propogandai!!!

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    efeja60 > austrisv 22.01.2013. 19.59

    Bet, izskatās, ka Tev akūti trūkst informācijas.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 22.01.2013. 16.39

    Cerība jau esot muļķa mierinājums- ceri vien.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Kristīne > austrisv 22.01.2013. 15.13

    Man ir nelāgas aizdomas, ka reklāmās (tieši šis termins ir lietots virsrakstā) informācija parasti ir diži vienpusīga.
    =
    Līdz šim notikusī “diskusija” (sabļaušanās) ir bijusi pavisam populistiska, sākot ar Rimšēviča stāstiem par pensiju un algu palielināšanu un beidzot ar Sudrabas pavisam jocīgajiem salīdzinājumiem ar asinsrites sistēmu…

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 22.01.2013. 18.09

    Klusais, es domāju, ka neviena!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > austrisv 22.01.2013. 17.26

    Mūžīgi neapmierinātā Maija :) Nu palīdziet taču kāds viņai ! :)
    P.S. Interesanti kura bildē ir Maija – jaunākā vai vecākā ?

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 22.01.2013. 15.51

    Kristap, domāju, ka Tu gan pratīsi atšķirt propogandu no informācijas! Par to nemaz nešaubos.
    Par Maiju, kura droši vien nav nekāda maija, bet vecās kliķes pārstāve, neko labu nemaz neceru, jo viņai viss ir slikts, jo pati tā jūtas. Bezcerīgi.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > austrisv 22.01.2013. 18.26

    Toties teksti komplektā ar bildi velk uz ziedot.lv …

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

Kristīne 22.01.2013. 14.38

Skumji. Argumentēšana tomēr ir labāka lieta par prastu propagandu. Vai tiešām pilsoņi mūžam ir jāuzskata par muļķiem, ko vajag nevis pārliecināt, bet pakļaut smadzeņu skalošanai? Turklāt tas nemaz tik labi nedarbojas, sk. kaut TP u. tml. nelabo galu…

+5
-5
Atbildēt

0

Kristīne 22.01.2013. 18.01

“Neesmu lasijusi vel par nevienu minusu no eiro ieviesanas-bet ta tacu nevar but!!!”
===
Papildu mīnuss pamatā ir tikai viens – pienākums iesaistīties kāda glābšanā (ja kāds jāglābj), visi pārējie iespējamie mīnusi/riski (neelastība, atkarība no Eirozonas finanšu rezultātiem (valūtas svārstību ziņā) u. tml.) jau sen ir spēkā kopš LVL piesaistīšanas EUR. Būtībā šābrīža situācija, ja nepievienojamies eiro, ir pamatīgs mazohisms.

+2
-2
Atbildēt

6

    efeja60 > Kristīne 22.01.2013. 20.13

    Vai mums tāda nauda ir? Nav! Mēs aizņemsimies starptautiskajā tirgū uz procentiem un iedosim Eiropai, lai glābj bankas. Tātad Latvijas nodokļu maksātāji paņems no bankām naudu uz procentiem, lai atdotu atpakaļ tām pašām bankām bez procentiem. Brīnišķīgs banku bizness!

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Kristīne 22.01.2013. 20.08

    BET
    Par tām iemaksām tajā glābšanas fondā- tās nav neatgriezeniskas un tās nav lielas, ja pareizi atceros, tad ap 20 milj EUR gadā ( liekas uz noteiktu laiku) un tā jau ir arī turpmāk Latvijas nauda. Bet ieguvumi saņemot ES finansējumu un zaudējumi no valūtas maiņām un valsts parāda apkalpošana un investīcijas un ekskursijas pa ES un dziļāka integrācija Eiropā- tas nav maz.
    =======================
    Kur ķēri tos 20 miljonus? Es zinu, ka Slovākijai 7 miljardus paprasīja tulīt un tagad. Mums būs jāmaksā grieķu un spāņu parādi, lai gan viņiem algas un pensijas lielākas, nekā mums. Slovākijā ir nedaudz vairāk par 5 miljoniem iedzīvotāju. Tātad Latvijai būs jāmaksā aptuveni 2,85 miljardi un tas ir apmēram 1400 eiro uz dvēseli.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Kristīne 22.01.2013. 20.04

    kristaps_freimanis Turklāt varēsim atlaist daļu Latvijas Bankas džeku
    ================
    Uz šo pilnīgi noteikti vari necerēt!

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Kristīne 22.01.2013. 20.03

    Bet Kristap, nu ko es teicu, jo tam arī var piekrist!!!
    Bez tam, mums taču nevajag vienmēr baidīties no Ls devalvētājiem, kuri jau vairākus gadus apdraud ” mūsu asinsriti”
    ==========================
    Kāpēc gan Tev jābaidās no devalvācijas? Ahā! Bezatbildīgi sagrābies eiro kredītus? :D

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Kristīne 22.01.2013. 18.21

    Turklāt varēsim atlaist daļu Latvijas Bankas džeku… :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > Kristīne 22.01.2013. 18.11

    Kristap, nu ko es teicu, jo tam arī var piekrist!!!
    Bez tam, mums taču nevajag vienmēr baidīties no Ls devalvētājiem, kuri jau vairākus gadus apdraud ” mūsu asinsriti”
    Par tām iemaksām tajā glābšanas fondā- tās nav neatgriezeniskas un tās nav lielas, ja pareizi atceros, tad ap 20 milj EUR gadā ( liekas uz noteiktu laiku) un tā jau ir arī turpmāk Latvijas nauda. Bet ieguvumi saņemot ES finansējumu un zaudējumi no valūtas maiņām un valsts parāda apkalpošana un investīcijas un ekskursijas pa ES un dziļāka integrācija Eiropā- tas nav maz.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu